Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.06.2015

На Полтавщині оголошено найвищий клас пожежної небезпеки


Лісівники нагадують, що в цей час вступає в силу заборона відвідування громадянами зелених масивів


На Полтавщині оголошено найвищий клас пожежної небезпекиЧерез спекотну погоду на Полтавщині оголошено 5-ий – найвищий клас пожежної небезпеки. Лісівники нагадують, що в цей час вступає в силу заборона відвідування громадянами зелених масивів. Адже тільки цього року через необережне поводження людей із вогнем у лісах сталося 13 пожеж на площі понад 20 гектарів.

Ще задовго до спеки лісівники традиційно готуються до пожежонебезпечного періоду. Тільки цієї весни вони створили понад півтори тисячі кілометрів нових мінералізованих смуг, та поновили більше 11 тисяч кілометрів уже існуючих, аби у разі пожежі вогонь не зміг перекинутися далі. Для цього підрізають на молодих дерева і нижні сухі гілки.

В період же найбільшого 5 класу пожежної небезпеки лісівники нагадують, що взагалі заборонено відвідування зелених масивів. А тим паче, розпалювання там вогнищ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До України заборонять ввозити автомобілі старше 5 років

Для тих же, хто хоче відпочити біля зелених масивів, і не порушувати закон, лісівники облаштували понад 70 рекреаційних місць.

Доля профілактичної роботи із населенням та до рейдових чергувань у лісах спеціалісти залучають фахівців Державної служби із надзвичайних ситуацій, екологічних служб, правоохоронців. Цього року вони провели майже 700 рейдів, оштрафували 11 порушників природоохоронного законодавства.

Схожі матеріали:
👁 982
Категорія: Прес-реліз
Теги: ліс, пожежна небезпека, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ