Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.04.2013

На Полтавщині подешевшали продукти харчування


Індекс споживчих цін (індекс інфляції) у березні 2013р. по Полтавській області становив 100,0%, що на рівні України в цілому


На Полтавщині подешевшали цукор, яйця і овочі

Індекс споживчих цін (індекс інфляції) у березні 2013р. по Полтавській області становив 100,0%, що на рівні України в цілому.

За даними Головного управління статистики у Полтавській області, на споживчому ринку області у березні 2013р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,1%. Найбільше подешевшали цукор та яйця (на 3,8% та 2,5% відповідно).

Знизились в ціні овочі на 1,5%, рис, сало – на 0,9%, м’ясо та м’ясопродукти – на 0,5%, масло, інші продукти переробки зернових – на 0,4%, маргарин, олія соняшникова – на 0,2%. Разом з тим зросли ціни на фрукти на 2,8%, макаронні вироби – на 0,5%, молоко, сир і м’який сир (творог) – на 0,4%, хліб, безалкогольні напої – на 0,1%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 1,8%, у тому числі тютюнові вироби – на 2,5%, алкогольні напої – на 1,1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які обов'язково мають бути у Великодному кошику

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,4% сталося через збільшення вартості транспортних послуг на 0,9% (а саме: перевезень залізничним пасажирським транспортом – на 2,4%, автодорожнім – на 0,6%), транспортних засобів – на 0,1%. Проте на 0,2% подешевшали паливо та мастила.

На 0,6% знизились в ціні одяг і взуття. Водночас на 0,1–0,3% підвищились ціни у сфері відпочинку і культури, на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, у сфері охорони здоров’я. Ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива, послуги зв’язку, освіти, ресторанів та готелів залишились на рівні попереднього місяця.

reporter.pl.ua


Схожі матеріали:
👁 1259
Категорія: Актуально
Теги: продукти, ціни, інфляція, статистика




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ