Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.01.2013

На Полтавщині розширять площу природно-заповідного фонду


В облдержадміністрації пройшла нарада на якій було обговорено питання про першочергові заходи з розвитку природно-заповідного фонду


На Полтавщині розширять площу природно-заповідного фонду

Як було зазначено в ході розгляду питання, наразі природно-заповідний фонд (ПЗФ) Полтавської області налічує 384 території та об'єкти загальною площею 142,4 тис.га, що складає 4,95% від загальної площі області.

З них 29 мають статус загальнодержавного значення: 2 національні природні парки, 20 заказників, 1 дендрологічний парк, 1 ботанічний сад, 1 ботанічна пам’ятка природи, 4 парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва. За результатами аналізу, проведеного за участі місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, наукових установ в області є можливість розширення ПЗФ за рахунок нових територій на площу 11,6 тис.га (5,6%).

Ще одним з актуальних на сьогодні напрямів робіт з розвитку ПЗФ в області є проведення робіт з винесення в натуру меж об'єктів природно-заповідного фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неповнолітня полтавка вигадала історію про зґвалтування щоб не їхати у село до бабусі

Протягом 2011-2012 років за кошти обласного було проведені відповідні проектні роботи, після завершення яких буде збільшено відсоток територій ПЗФ, межі яких винесені в натурі, до рівня 30 %. Роботи в цьому напрямі будуть продовжені і у поточному році.

reporter.pl.ua


Схожі матеріали:
👁 1340
Категорія: Актуально
Теги: заповідники, природа, парк, Полтавщина, площа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ