Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.11.2014

На Полтавщині використають всі можливості, щоб утримати ціну на соціальний хліб


На Полтавщині використають всі можливості, аби утримати ціну на соціальні види хліба


На Полтавщині використають всі можливості, щоб утримати ціну на соціальний хліб

Меморандум порозуміння Полтавської ОДА з хлібопекарськими підприємствами та виробниками зерна про створення регіонального запасу продовольчого зерна для потреб виробництва хліба та фіксовані ціни на хліб простої рецептури в Полтавській області виконали на 76%.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов під час засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

За його словами, недовиконання пов’язано насамперед з нестабільною ціновою ситуацією на ринку зерна.

“Меморандумом передбачена сума 1840 грн за тонну зерна, а на сьогодні ціна у зернотрейдерів на рівні 2,5 тис. грн за тонну”, – констатував Фролов.

Водночас головний аграрій області запевнив, що на Полтавщині використають всі можливості, аби утримати ціну на соціальні види хліба до закінчення маркетингового року:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Бугайчук: «Переконаний – реформи в Україні будуть незворотніми»

“Ми продовжуємо цю роботу, ведемо перемовини. Зараз працюємо із хлібопекарськими підприємствами і Аграрним фондом, який має нині понад 70 тис. тонн продовольчого зерна на складах Полтавщини. Ми ведемо розмову, щоб хлібопекарські підприємства максимально закупляли борошно за встановленими цінами Аграрного фонду. Тому, я думаю, що надалі ми утримаємо ціну на соціальні види хліба і однозначно матимемо певний резерв для того, щоб забезпечувати цим хлібом людей Полтавщини до закінчення маркетингового року”, – сказав Фролов.

Нагадаємо, аграрії Полтавщини цьогоріч зібрали близько 1 млн тонн пшениці, з якої продовольчої – 70%.

np.pl.ua



Схожі матеріали:
👁 943
Категорія: Актуально
Теги: Полтавщина, хліб, ціна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ