Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.03.2019

На Полтавщині з робочим візитом побувала перший віце-спікер Парламенту Ірина Геращенко


Активно долучається до процесу змін і Полтавська область, вона є пілотною для багатьох проектів


5 березня 2019 року Полтавську область із робочим візитом відвідала перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко. Вона поспілкувалася зі студентами медичної академії, вчителями Решетилівського аграрного ліцею, волонтерами й учасниками АТО у трьох районах Полтавщини, а також оглянула відремонтоване нейрохірургічне відділення обласної лікарні імені М.В. Скліфосовського. Разом із нею відвідав область і уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко та керівництвом області відвідали Пирятинський, Лубенський, Решетилівський райони, а також Українську медичну стоматологічну академію та обласну лікарню імені Скліфосовського.

Візитом віце-спікера Парламенту Ірини Геращенко
 

На зустрічах обговорили важливі питання, які стосуються волонтерів, учасників АТО, реформування держави. Акцентували увагу і на подальшому розвитку країни, русі в НАТО та ЄС.

Виклики, які постали перед державою 5 років тому

За словами Ірини Геращенко, після подій 2014-го країна залишилася «порожньою». Державний бюджет складав 108 тис. грн. Цих коштів не вистачило б навіть на виплату пенсій у Полтавській області. Тому, щоб підняти економіку і почати розвивати країну, була потрібна команда, яка не боїться брати на себе відповідальність за рішення.

Згодом розпочалася російська агресія. У складний для держави час, потрібно було не тільки захищати мирних жителів, а й виплачувати пенсії, заробітну плату, а також розвивати різні сфери: культурну, освітню, медичну, будувати дипломатичні стосунки з іншими країнами.

Армія – сильний атрибут самостійної держави

За словами Ірини Геращенко, 5 років тому на Збройні сили України з бюджету виділяли менше 1% коштів. Військові не мали нормальної форми та їжі. Не говорячи вже про відповідну техніку.


Візитом віце-спікера Парламенту Ірини Геращенко
 

На початку агресії Росії Україна не могла протистояти нападам. А коли у травні почали захоплювати Крим, у Росії вже розповідали про Малоросію, до якої повинні увійти Сумська, Харківська, Одеська, Херсонська, Луганська, Донецька області та АР Крим. Це був план, за яким хотіли забрати пів-України по Дніпру.

Завдяки дипломатичним перемовинам, зовнішній політиці Президента та сильній команді ситуація змінилася. Сьогодні Україна дає відсіч агресору.

Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко – медичний фельдшер. Як солдат теж пройшов багато боїв: від Дебальцевого до Щастя. Втратив кінцівки. Нині він працює з учасниками АТО, які повернулися з війни. Допомагає їм відновити психічний і фізичний стан.
 
Для мене та людина, яка буде першою для армії, яка може сказати тверде «ні» Росії, і є патріотом. Я піду за такою людиною, тому що бачу, скільки всього зроблено для нашої армії. Також зараз працює Міністерство ветеранів АТО. Представники Міністерства повинні бути і на місцях. Тому будемо регулювати і ці питання, – розповідає Вадим Свириденко.

Після 2014-го розпочалося відновлення армії. Заробітна плата військового у 2014-му становила 2500 грн, у 2018-му склала 10500 грн, а в офіцерів – 14-15 тис. грн.


Візитом віце-спікера Парламенту Ірини Геращенко
 

Нині ведеться політика для підтримки української армії та морфлоту. За словами Ірини Геращенко, на підтримку силового блоку направляють 6% ВВП.
 
Наприклад, Німеччина виділяє тільки 2% ВВП на армію. Але у них немає такого сусіда, як в України, який нападає і проявляє агресію до демократичної держави, – розповідає Ірина Геращенко. – Я часто їжджу до хлопців на схід, і їм, дійсно, важлива підтримка кожного українця. Серед полтавців також багато учасників АТО й волонтерів, які допомагають. Дуже дякую полтавцям за підтримку.

Реформи та плани на майбутні 5 років

Завдяки роботі влади різних рівнів триває також процес реформ. Вони направлені на покращення освіти, медицини, створення об’єднаних громад та надання їм повноважень.


Візитом віце-спікера Парламенту Ірини Геращенко
 

Найбільші успіхи, які демонструє Україна, зроблені за ось ці чотири роки завдяки новій каденції реформаторів. Вектор Парламенту спрямований на розвиток держави. Головне, що вони бачать кроки у роботі й на наступні 5 років, – стверджує голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Активно долучається до процесу змін і Полтавська область, вона є пілотною для багатьох проектів.
 
Полтавщина має значні здобутки як у реформуванні, так і в розвитку економіки. Приємно чути, що люди також підтримують ці реформи. Адже ми вже бачимо значні результати, – говорить заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Полтавщина – одна з областей-лідерів у впровадженні змін. В області вже створили 45 об’єднаних громад. Вони самі розпоряджаються власними коштами й визначають пріоритетність питань для себе. Громади отримали більше повноважень та можливість розвиватися самостійно.


Візитом віце-спікера Парламенту Ірини Геращенко
 

Деякі з ОТГ уже реалізовують ініціативи та проекти. Наприклад, такі як роздільний збір сміття, створення терцентрів, будують дитячі садочки та облаштовують інклюзивні класи. Співпрацюють з іншими ОТГ сусідніх областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке майбутнє чекає лубенську медицину

Полтавська область лідирує у реалізації медреформи. Зараз на Полтавщині будують більше 25 амбулаторій сімейної медицини. Роботи відбуваються в межах ініціативи Президента «Доступна медицина».

На наступні п’ять років планують монетизацію субсидій, впровадження ініціативи «Боротьба з бідністю», підвищення рівня життя до європейських стандартів. Також підняти економіку за рахунок аграрної, ІТ та туристичної сфер.

Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 931
Категорія: Актуально
Теги: Ірина Геращенко, Плани, Полтавщина, НАТО, ЄС, реформи, держава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ