Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.05.2015

На Уралі до дня Перемоги надрукували на плакаті фашистів замість радянських солдатів


Мер міста Алапаєвська, де розгорівся скандал, запевняє, що білборди виготовив за власною ініціативою місцевий підприємець


На Уралі до дня Перемоги надрукували на плакаті фашистів замість радянських солдатівМер міста Алапаєвська, де розгорівся скандал, запевняє, що білборди виготовив за власною ініціативою місцевий підприємець

В РУнеті розгорається черговий скандал, пов'язаний з плакатами до Дня Перемоги. Цього разу відзначився місто Алапаевск Свердловської області.

На вулиці Пушкіна пару днів тому був розміщений білборд, виготовлений спеціально до 9 травня. Але замість радянських солдатів на плакаті красувалися маршируючі німці, а зверху - мабуть, для більшого пафосу і патріотизму - фото було «увінчано» зіркою і вигадливими георгіївськими стрічками.

Фотографія скандального плаката тут же розлетілася по соцмережах і блогах і викликала бурхливе обговорення.

Більшість користувачів зійшлися на думці, що дизайнер просто взяв для виготовлення білборда першу-ліпшу фотографію з Інтернету. Мабуть, "твір" робилося на швидку руку.

Адже необов'язково бути знавцем військової історії, щоб помітити на формі німецько-фашистських військ нагрудний значок орла. Є ще такі відмітні прикмети, як особлива форма каски, біла окантовка у чорних погонів і петлиць.

- Хто повісив? Хто погодив? Це нормально? Або я може не ту історію знаю, - обурюються користувачі.

На щастя, в Алапаевске блискавично відреагували на критику і прибрали скандальний плакат з міських вулиць.

- Виготовлення цих білбордів - ініціатива приватного підприємця, який займається поліграфічними послугами. На дзвінки він зараз не відповідає. Заява на нього вже надійшло в прокуратуру, ФСБ теж зреагувало, - розповів глава Алапаєвська Станіслав Шаньгина

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков заборонив ПТН-ПНХ на номерних знаках

За словами мера Алапаєвська, всього на вулицях міста з'явилося 12 плакатів, виготовлених з ініціативи комерсанта. Десять з них були цілком "переможними", а два - "фашистськими".

- Білборди провисіли на вулиці зовсім недовго, їх дуже швидко зняли. Ми очікували подібної провокації, - запевняє Шаньгина.

Схожі матеріали:
👁 1137
Категорія: Актуально
Теги: День Перемоги, свято, білборд, скандал, Алапаєвська




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ