Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.02.2019

Надання соціальних послуг та матеріального забезпечення безробітним у січні 2019 року


Послугами обласної служби зайнятості за місяць скористалися 25 тисяч безробітних


Надання соціальних послуг та матеріального забезпечення безробітним у січні 2019 рокуПослугами обласної служби зайнятості за місяць скористалися 25 тисяч безробітних

Протягом січня 2019 року послугами обласної служби зайнятості скористалося 24,9 тисячібезробітних осіб, що на 3,8 тисячіабо 13,4 % менше, ніж за січень 2018 року.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості зросла  на 8,1% і становила 1,9 тисячі. Кількість вакансій у базі даних регіональної служби зайнятості  збільшилася на 34,1 % майже до 9 тисяч  одиниць.

Роботу отримали 2,3 тисячі людей

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 2,3 тисячі людей. Більшість – 1,5 тисячі (або 65,2%) – працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 124 безробітних.

Понад 800 бажаючих заробили на громадських роботах

Фахівці обласної служби зайнятості забезпечили тимчасову зайнятість 859 громадянам (торік у січні таких людей було  699). Найпоширеніші види громадських робіт такі: екологічний захист навколишнього середовища,  інформування населення про субсидії, благоустрій і роботи по розчищенню снігових заметів.
Півтори тисячі безробітних проходили профнавчання

Для того, щоб професійно-кваліфікаційий рівень шукачів роботи відповідав вимогам роботодавців, протягом січня 2019 року за направленням обласної служби зайнятості 1,5 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 595 безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

20 тисяч полтавців отримують допомогу по безробіттю

Станом на  1 лютого 2019 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебувало 22,8 тисячі безробітних. Із них 20,2 тисячі отримували допомогу по безробіттю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки роботи Полтавської обласної служби зайнятості за 2018 рік

За професійними групами серед безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, представники найпростіших професій, працівники сфери торгівлі та послуг,  а також держслужбовці, керівники, менеджери.

Вакансій значно побільшало

 Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 лютого 2019 року, у порівнянні з відповідною датою минулого року, збільшилася на 49,1% та становила 3,7 тис. одиниць. У базі даних служби зайнятості також містилася інформація про 1,9 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільшим попитом на ринку праці користуються кваліфіковані робітники з інструментом, робітники з обслуговування та експлуатації машин і устаткування.

Інформація підготовлена відділом організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Полтавського обласного центру зайнятості. Тел.: 51-84-38.

Схожі матеріали:
👁 734
Категорія: Актуально
Теги: працевлаштування, служба зайнятості, безробітні, соціальні послуги




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ