Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.10.2021

Найбільший в світі штучний інтелект MT-NLG зможе вести міркування на основі здорового глузду людини


Модель має кілька наборів даних обсягом 825 ГБ.


Компанії Nvidia і Microsoft створили найпотужнішу і велику на сьогоднішній день мовну модель організованого генератора, яка вміщує 530 мільярдів параметрів.

Мовна модель повністю перевершує своїх попередників і має велику кількість налаштувань, які розміщуються на 105 рівнях. Поки ми всі живемо в 2021 році, розробники технології живуть вже в 2050 як мінімум?


Найбільший в світі штучний інтелект MT-NLG
 

Що може робити унікальна мовна модель MT-NLG? Вона безпомилкова в широкому спектрі завдань машинного навчання, розуміє прочитаний текст, може міркувати на основі здорового людського глузду, усуває неоднозначність слів в своєму лексиконі і може робити прогноз на основі причинно-наслідкових зв'язків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рій чотириногих роботів, натхнених мурахами, подолає будь-які перешкоди

Ця модель генеративного мови є найбільш потужною і великої серед інших моделей. Штучна мовна модель навчена на Microsoft Azure NDv4 і суперкомп'ютері машинного навчання Selene від Nvidia, який включає 560 серверів DGX A100. Кожен сервер має 8 графічних процесорів A100 по 80 ГБ на спеціальному наборі даних.


Найбільший в світі штучний інтелект MT-NLG
 

Модель має кілька наборів даних обсягом 825 ГБ. Це різна інформація з Інтернету з багатьох джерел: від матеріалів Вікіпедії до новинних роликів, а також, різних репозиторіїв академічних журналів і веб-сайтів. Megatron-Turing Natural Language Generation (MT-NLG) набагато краще попередніх моделей, адже відповідає на питання, автозаполняет фрази, читає і виконує аналогічні завдання з мінімальними настройками.


Найбільший в світі штучний інтелект MT-NLG
 

На жаль, значна кількість інформації допускає спотворене повторення мовної моделлю расистських або сексистських матеріалів, що змушує розробників модернізувати свою технологію. Але найголовніше в тому, що мовна модель полегшить життя представникам багатьох професій, адже позбавить від рутинної роботи і дасть можливість займатися дійсно важливими робочими процесами, які вимагають особливих навичок.

 

Схожі матеріали:
👁 427
Категорія: Технології
Теги: Microsoft, штучний інтелект, процесор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ