Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.05.2018

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти


Підбито підсумки змагань районної Спартакіади школярів 2017-2018 навчального року


Нарада керівників закладів загальної середньої освіти23 травня 2018 року у відділі освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти.

Начальник відділу Носова Н.С. довела до відома учасників наради план заходів відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА з реалізації розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2017 р. № 903-р «Про затвердження плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Керівникам закладів загальної середньої освіти доручено забезпечити виконання Плану заходів щодо впровадження Концепції Нової української школи у закладах освіти району.

Обговорено питання методичного супроводу щодо запровадження нового Державного стандарту в початкових класах освітніх закладів та координації їх роботи впродовж 2018-2019 н. р., підвищення управлінського потенціалу керівників закладів освіти шляхом організації та проведення навчально-методичних заходів із використанням сучасних форм та методів роботи.

Надано рекомендації керівникам закладів освіти щодо роботи в умовах автономії та децентралізації, розробки стандартів освітнього середовища для дітей з особливими потребами, забезпечення безбар’єрної доступності до будівель та споруд закладів освіти, визначено стан готовності шкіл до впровадження нового змісту початкової освіти в частині навчально-методичного забезпечення та напрямки роботи щодо підготовки закладів освіти до 2018-2019 н.р., а саме - до опалювального сезону.

Завідуюча методичним кабінетом Бігун Н.О. надала роз´яснення директорам шкіл щодо застосування окремих положень нового Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України № 367 від 16.04.2018 року.

Висвітлено питання порядку обліку дітей шкільного віку, затвердженого Постановою КМУ від 13.09.17 р. № 684, згідно з якою змінено засади, на яких здійснювався облік дітей. Відтепер облік має здійснюватись у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Організацію обліку згідно з Порядком № 684 покладено на райдержадміністрації, міські, селищні, сільські ради, об’єднані територіальні громади.

Відповідно районної Програми «Опікуємось освітою» керівникам ЗЗСО вручено сертифікати учням на отримання грошових винагород.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cемінар завідуючих на тему «Мовна і мовленнєва компетенція дошкільника»

Підбито підсумки змагань районної Спартакіади школярів 2017-2018 навчального року. Переможця змагань серед сільських закладів загальної середньої освіти Тарасівську ЗОШ І-ІІІ ст. нагороджено кубком та грамотою відділу освіти, молоді та спорту.

Грамотами відділу освіти, молоді та спорту нагороджені також Короваївська ЗОШ І-ІІІ ст. за ІІ місце серед ЗЗСО І-ІІІ ступенів та Березівська ЗОШ І-ІІ ст. за І місце серед ЗЗСО І-ІІ ступенів.

 

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти

 

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти

 

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти

 

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти

 

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти

 

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти

 

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти



Схожі матеріали:
👁 1006
Категорія: Шкільний екран
Теги: Гребінка, нарада, освіта, спартакіада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ