Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.02.2020

Наступного тижня голови ОДА звітуватимуть в Уряді про готовність до старту «Великого будівництва»


Кожен голова повинен представити план, в якому будуть чітко визначені об’єкти будівництва: школи, садочки, дороги, лікарні


Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук планує наступного тижня провести нараду з головами облдержадміністрацій, на якій вони мають представити план «Великого будівництва» в своїй області.

Нагадаємо, Програма «Велике будівництво» стартує у березні у всіх регіонах України. Відповідно до програми по всій країні мають збудувати чи відновити 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів, 4000 км доріг.


Голови ОДА звітуватимуть про готовність до «Великого будівництва»

«Кожен голова повинен представити план, в якому будуть чітко визначені об’єкти будівництва: школи, садочки, дороги, лікарні. Ми маємо бачити, який досвід і який прогрес є в кожній області, та чітко розуміти, в якому стані підготовка до цього проєкту. Нам потрібно не просто почати будувати абищо. Має бути певна логіка. Наприклад, якщо це лікарня, то відповідно до неї має бути дорога, щоб туди можна було доїхати. Освіта, медицина, дороги – підготуйтеся звітувати з цих питань по вашій області», – сказав Олексій Гончарук.

Прем’єр акцентував увагу на стані парку «швидких» по кожній області. Зокрема, доручив ще раз перевірити, скільки їх потрібно на область, яка потреба в них для населення.
 
«Теж саме проробіть і щодо шкільних автобусів. Хочу розуміти, скільки їх працює в регіоні», – сказав Олексій Гончарук.

Порушив і питання покриття швидкісним інтернетом. Прем’єр доручив надати перелік шкіл та медичних закладів, в яких немає інтернет-покриття.
 
«Ми централізовано розробляємо план покриття швидкісним інтернетом і маємо визначитися, який нам потрібен ресурс. Для мене важливо розуміти, де в кожній області є білі плями, немає мобільного зв’язку, але він конче потрібен. У нас буде нарада з мобільними операторами. Вони зі свого боку нададуть карту покриттів. Ми повинні знати про ці білі плями. Якщо ви таку інформацію не надаєте, то ми вважаємо, що у вас в області ідеальний мобільний інтернет», – наголосив Глава Уряду.

Крім того, до наступного тижня всім областям потрібно узгодити переліки доріг з Укравтодором, які вони робитимуть у межах дорожнього фонду.
 
«Минулого року на облдержадміністрації було спрямовано 14 млрд грн, цього року – більше 22 млрд грн. Нині в обласні державні адміністрації надійшло близько 3 млрд грн із дорожнього фонду. Вони вже є на рахунках. Використати їх можна буде після погодження з Укравтодором», – сказав Радник Прем’єр-міністра України Юрій Голик.

Нині плани затвердили 5 областей. Перелік об’єктів Полтавщини погоджують.
 

Схожі матеріали:
👁 648
Категорія: Актуально
Теги: Звіт, Велике будівництво, голови ОДА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ