Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.06.2021

Названа головна небезпека їжі, розігрітій в мікрохвильовці


Головна проблема полягає в нерівномірному розігріванні їжі в мікрохвильовій печі.


Американські вчені прийшли до висновку, що розігріта в мікрохвильовій печі їжа може становити серйозну небезпеку для здоров'я. Всупереч поширеній думці справа зовсім не в «випромінюванні».

Головна проблема полягає в нерівномірному розігріванні їжі в мікрохвильовій печі. Так, на одній стороні їжа може стати гарячою, а на іншій - залишитися холодної.


мікрохвильова піч
 

Низькі смакові якості подібного страви не такі страшні, як небезпечні мікроорганізму, які можуть залишитися на погано розігрітій ділянці.

До такого висновку прийшли співробітники Університету штату Мічиган, повідомляється на офіційному сайті навчального закладу.

Дослідники підкреслили: іноді не допомагає наявність так званого «поворотного столу». Навіть цей пристрій не завжди дозволяє розігріти їжу з усіх боків.

В результаті в організм людини можуть потрапити бактерії, що викликають отруєння.

Як вирішити проблему

Відмовлятися від використання мікрохвильової печі не потрібно. Щоб знизити ризик отруєння, досить дотримуватися лише два правила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft представила Windows 11: названа дата виходу нової ОС

Перша рекомендація: розігрівається в СВЧ-їжу необхідно періодично розмішувати або перевертати.

Друге правило: розігрівати їжу потрібно до тих пір, поки вона не придбає потрібну температуру у всіх «зонах». Бажаний показник - не менше 73 градусів.

Схожі матеріали:
👁 412
Категорія: Технології
Теги: небезпека, дослідження, США, температура, Прилади, їжа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ