Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.10.2016

Не лід, але слизько: як їздити восени


Осіння дорога буває слизькою не лише в мороз. Як їздити безпечно, але й не дуже повільно?


Не лід, але слизько: як їздити восениПідступність осінньої дороги в тому, що вона буває слизькою не тільки під час заморозків, а й коли на термометрі набагато вище нуля.

Зробити асфальт слизьким як лід може мокре листя – те саме, що прикрашає осінні пейзажі і викликає ліричний настрій у романтичних натур. Але ця краса навіть в суху погоду може зіграти злий жарт з автомобілем під час різкого гальмування, адже опале листя багатьох видів дерев виділяє сік, який стає мастилом між шарами листя.

А листя, змочене дощем або вологою густого туману, перетворює асфальт на ковзанку, що небезпечно вже не тільки під час гальмування, а й  під час різких поворотів навіть на невисокій швидкості.

Додаткова небезпека в тому, що, як і лід на зимовій дорозі, мокре листя може лежати не суцільним килимом, а лише окремими ділянками. Таким чином, розрахувавши маневр для чистого асфальту, водій може раптом опинитися на слизькому листі з зовсім іншими умовами руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобили б/у, которые не стоит покупать даже в Германии

Як їздити в таких умовах? У сезон дощів і листопаду потрібно постійно пам’ятати про можливість потрапити на слизьку ділянку. Тому краще відкласти ризикований обгін або інший швидкісний маневр на територіях, прилеглих до парків, скверів, просто під кронами великих дерев.

Одним словом, остерігайтеся доріг, засипаних опалим листям – особливо в дощ або просто в сиру погоду!

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Схожі матеріали:
👁 1208
Категорія: Прес-реліз
Теги: дорога, авто, асфальт, листя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ