Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.12.2015

Не може бути стабільного розвитку бізнесу, якщо немає чітких правил гри


Територіальні органи ДФС дотримуються норм Податкового кодексу України


Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ На цьому наголосили представники бізнес-спільноти та громадськості Полтавщини, члени Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Полтавській області, які зустрілися на черговому засіданні. Зокрема, жваву дискусію серед членів ради викликало повідомлення про створення Полтавського управління Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові та небажання полтавських платників змінювати місце обліку.

Спілкуючись із журналістами Голова Громадської ради при ГУ ДФС у Полтавській області Олексій Нестуля, відзначив, що в результаті зміни місця податкового обліку полтавськими підприємствами – великими платниками податків у 2016 році, втрати місцевих бюджетів по податку на прибуток складатимуть близько 30 млн.грн.
В свою чергу в.о. начальника Головного управління ДФС у Полтавській області Борис Сидоров наголосив, що територіальні органи ДФС дотримуються норм Податкового кодексу України, зокрема статті 64.7, якою передбачено особливі умови перебування на обліку в контролюючих органах великих платників податків. В той же час, на сьогоднішній день незначна кількість платників регіону виявили бажання змінити місце податкового обліку з фіскальних органів Полтавської області на СДПІ по роботі з великими платниками.

До того ж, на адресу органів ДФС надходять листи від підприємств, що увійшли до списку великих платників, про їх небажання переходити до управління та з проханням залишити їх на обліку в тих інспекціях де вони на разі перебувають.

В результаті активного обговорення членами Громадської ради при ГУ ДФС у Полтавській області було одноголосно прийнято пропозицію голови ради Олексія Нестулі та його заступника Андрія Огороднікова щодо підготовки відповідного звернення до Громадської ради при Державній фіскальній службі України та Голови ДФСУ, в якому озвучити позицію полтавських великих платників податків і запропонувати розглянути можливість створення управління по роботі із великими платниками податків при ГУ ДФС у Полтавській області, для збереження стабільності надходжень до місцевої скарбниці всередині територіальної громади.

Загалом у ході засідання Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Полтавській області було розглянуто ряд питань, серед яких: основні підсумки роботи органів ДФС, результати діяльності Полтавської митниці, а також обговорені актуальні питання податкового та митного законодавства.

Ніні Добровольська, старший державний інспектор


Схожі матеріали:
👁 1137
Категорія: Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ
Теги: органи ДФС, бізнес




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ