Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.11.2013

Неповнолітні зловмисники спіймалися на солодощах


Місяць тому діти поцупили у сусідньому селі тютюнові вироби


Неповнолітні зловмисники спіймалися на солодощах

«Гастрономічний банкет» для трьох підлітків, які вночі обікрали сільський магазин закінчився у райвідділі міліції. Впевнені у своїй безкарності, дегустацію солодощів та енергетичних напоїв, хлопці розпочали прямо у торговельному приміщенні.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів старший оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Сергій Яременко протягом доби встановив особи трьох неповнолітніх, які зважилися на протиправний вчинок.

Причетність до скоєного юнаки не заперечують. За їх словами, крадіжку з магазину спланували й обміркували заздалегідь. Вдома взяли залізяку, відігнули віконну раму та проникли до приміщення.

Там же стали збирати все що сподобалося: йогурти, шоколад, ковбаси, енергетичні напої, господарський дріб’язок та парфуми на загальну суму близько 3000 гривень. Солодощі та напої поїли. Залишок господарчих товарів правоохоронці вилучили як речові докази.

Як встановили міліціонери - місяць тому діти поцупили у сусідньому селі тютюнові вироби. Пояснити ж мотиви своїх вчинків хлопці так не змогли. Говорять, що просто розважалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підготуйте свій автомобіль до зимового періоду

Зараз батьки неповнолітніх притягнуті до адміністративної відповідальності та відшкодують обом магазинам матеріальні збитки. Неповнолітнім дітям (14-ти та 11-ти років) вже доведеться відповідати по-дорослому. Порушено кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у житло чи інше приміщення). За скоєне загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років.

За словами начальника СКМСД Полтавського РВ Наталії Нечепуренко – це непоодинокий випадок, коли «розваги» неповнолітніх мають кримінальні наслідки. У зв’язку з цим правоохоронці вкотре звертаються до батьків з проханням більш відповідально ставитися до правового виховання своїх дітей, приділяти їм більше уваги, цікавитися їх дозвіллям та колом друзів.

Анна Масельскас, СКМСД Полтавського РВ
УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1275
Категорія: Актуально
Теги: міліція, Полтавщина, неповнолітні, діти, солодощі, зловмисник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ