Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.03.2016

Ніхто, крім нас самих, не наведе лад у нашому місті


Привести в належний вигляд фасади магазинів, кафе, кіосків, паркани, підрізати і побілити дерева...


Ніхто, крім нас самих, не наведе лад у нашому містіТаким був основний посил наради, що відбулася у четвер у міській раді. Міський голова В. І. Колісніченко запросив на цю нараду місцевих підприємців, щоб порадитися, як зробити Гребінку зразковим містом, у якому приємно жити і працювати.

Він нагадав, що міська рада оголосила проведення двомісячника чистоти, впорядкування, озеленення та благоустрою міста з 14 березня по 14 травня, під час якого потрібно прибрати та впорядкувати власні, прилеглі та закріплені території, вулиці, тротуари, газони, парки, очистити від бруду та сміття, облаштувати клумби.

Привести в належний вигляд фасади магазинів, кафе, кіосків, паркани, підрізати і побілити дерева, бордюри, облаштувати належні підходи до будівель, облаштувати освітлення магазинів та кафе. Адже снігу вже давно немає, тож усі наші огріхи і недоробки зараз дуже добре видно. Отож їх треба усунути, адже всі ми у Гребінці живемо чи працюємо.

Ще одна нагальна проблема - вивезення твердих побутових відходів. На сьогодні, як пояснила головний бухгалтер ККП Людмила Бондаренко, має бути заключено угод на вивезення сміття з 160 підприємствами міста, з них реально заключили 13 залізничних організацій, 35 - магазинів та кафе. А 112 підприємців таких угод не заключили.

Якщо чесно, то їхня позиція не зовсім зрозуміла Всі говорять про те, що тарифи, які, до речі, не змінювалися з 2006 року, дуже високі, їх треба обов’язково зменшити. Голова міста В. І. Колісніченко погоджується на компроміс, закликає підприємців до конструктивного діалогу. Але... От як зрозуміти таку позицію підприємців: я не пробував заключати угоду з комунгоспом, не звертався туди, не цікавився, чиє якісь знижки, але для мене це дорого.

Така позиція дивна. Можна було б зрозуміти власника магазину, який, як законослухняний громадянин, заключив відповідну угоду, систематично платить, і порахувавши, побачив, що об’єм сміття малий, отже тариф завищено.

Тож він говорить проте, щодля нього це збитково, і пропонує міській раді шукати якийсь вихід. Але починати потрібно з себе. Дивує і інша позиція, яка прозвучала на нараді: ми сміття не накидаємо, то люди. Пора вже зрозуміти, що ніхто, крім нас самих, не зможе заставити людей викидати сміття культурно, виносити на сміттєвоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська міська рада обговорює проблему декларування доходів посадових осіб

Так, нашим людям ще не вистачає культури, розуміння правил співжиття. Але не забуваймо, що люди - це і ми з вами. Починаймо з себе.

Голова Ради підприємців Ю. Сироватка, інші підприємці внесли свої пропозиції з вирішення проблеми заключения угод на вивезення твердих побутових відходів. Сподіваємось, що питання вирішиться, підприємці заключать відповідні угоди, а наше місто стане чистішим і охайнішим.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1296
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: дерева, Магазини, місто, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ