Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.09.2021

Нова система приводу електричного велосипеда не вимагає ніяких ланцюгів або ременів


Генератор може змінювати опір педалей в залежності від необхідного чи обраного зусилля.


Німецька компанія Schaeffler представила інноваційну систему приводу для електричних велосипедів, яка замінить традиційні велосипедні ланцюги повністю електричними приводами. Нова система Schaeffler Free Drive, знаменує собою появу однієї з найрізноманітніших трансмісій електричних велосипедів, які ми бачили за останні роки.
Нова система приводу електричного велосипеда

Free Drive, який був розроблений спільно з фахівцями з трансмісії електричних велосипедів, заснований на генераторі, встановленому на каретці велосипеда. При натисканні на педалі водій пускає в хід генератор і перетворює енергію з механічної в електричну. Це усуває необхідність в будь-якій формі передачі механічної енергії на заднє колесо, такий як ланцюга, ремені або карданні вали.

Замість цього електрика відправляється в двигун заднього колеса, де воно перетворюється назад в механічну енергію для руху велосипеда. Вся система управляється за допомогою зв'язку CAN між двигуном, акумулятором, генератором і керуючою електронікою.

Генератор може змінювати опір педалей в залежності від необхідного чи обраного зусилля. Якщо велосипедист натискає на педалі досить сильно, щоб створити надлишкову енергію (більше, ніж потрібно для живлення двигуна на поточній швидкості), ця енергія скидається в акумулятор електричного велосипеда, щоб використовувати його пізніше.

Задній двигун також має можливість рекуперативного гальмування, що дає ще один спосіб зарядки акумулятора під час руху.

Нова система приводу електричного велосипеда

Двигун не особливо потужний - всього 250 Вт, хоча це місцева межа для електродвигунів електричних велосипедів в Німеччині.

Хоча це може здатися занадто складною системою для звичайних електричних велосипедів, її переваги для нетрадиційних електровелосипедів не можна скидати з рахунків.

Системи приводу вантажних електровелосипедів, особливо трьох або навіть чотириколісних, можуть стати складними і дорогими при використанні традиційних механічних засобів. Але система Bike-by-Wire дала б розробникам вантажних електровелосипедів більше творчості при проектуванні велосипеда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аеродинамічний парус Spinnaker3 очистить орбіту Землі від космічного сміття

Вони більше не будуть обмежені конструюванням навколо довгого ланцюга або багатоступеневих редукторів з проміжними валами і перемикачами. Замість цього вони можуть бути спроектовані відповідно до потреб байка і при необхідності просто прокласти електричну систему навколо рами.

Схожі матеріали:
👁 421
Категорія: Технології
Теги: електрогенератор, Електровелосипед, велосипед, генератор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ