Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.09.2013

Обчислення та сплата збору за першу реєстрацію транспортного засобу


Збір сплачується юридичними та фізичними особами перед проведенням першої реєстрації в Україні транспортних засобів


Обчислення та сплата збору за першу реєстрацію транспортного засобу

Юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, що визначені як об’єкти оподаткування, є платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу.

 Сума збору обчислюється щодо кожного транспортного засобу як добуток відповідної бази оподаткування, ставки збору та відповідного коефіцієнта, зазначеного у пункті 234.4 статті 234  Податкового кодексу України.

 Збір сплачується юридичними та фізичними особами перед проведенням першої реєстрації в Україні транспортних засобів.

 Платники збору зобов'язані при першій реєстрації в Україні пред'являти квитанції або платіжні доручення про сплату збору з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення, а платники, звільнені від сплати збору, -  відповідний документ, що дає право на користування такими пільгами.

 У разі відсутності документів про сплату збору або документів, що дають право на користування пільгами, перша реєстрація в Україні не проводиться.

 Водночас, слід зазначити, що від сплати збору за першу реєстрацію звільняються транспортні засоби:
- будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів,

- дитячих будинків-інтернатів,

- пансіонатів для ветеранів війни і праці,

 - геріатричних пансіонатів,

 - реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, за умови, що зазначені установи фінансуються з державного та місцевого бюджетів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ: Будні податкової служби

До переліку звільнених включаються також легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. сантиметрів, що придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України.

 У разі зміни власника транспортних засобів з вищезазначених організацій на будь-якого іншого, їх нові власники зобов’язані сплатити збір у порядку та на умовах, передбачених розд. VII (статті 231-239) ПКУ.

Інформаційно – комунікаційний відділ
Державної податкової
інспекції у м. Полтаві


Схожі матеріали:
👁 1393
Категорія: Актуально
Теги: україна, транспортний засіб, Реєстрація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ