Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.05.2013

Обережно, квартирні крадіжки під час літніх відпусток!


З настанням літа розпочинається не тільки період літніх відпусток, а й квартирних крадіжок


Обережно, квартирні крадіжки під час літніх відпусток!

З настанням літа розпочинається не тільки період літніх відпусток, а й квартирних крадіжок. Саме на цей період, коли більшість людей надає перевагу заміському бідинку чи відпочинку закордоном, квартирні злодії починають своє «полювання».

Стартовою точкою для зловмисників служить спостереження за відкритими на провітрювання вікнами, білизною на балконі, увімкненим світлом у квартирі.

Коли інформації достатньо – крадії переходять до дієвих заходів. З понеділка по п’ятницю, з 8 до 17 години, саме у той час, коли більшість громадян перебуває на роботі, зловмисники «відпрацьовують» квартири в одному під’їзді, тим самим вираховуючи того, хто залишився вдома.

Визначившись з «об’єктом уваги», професійний крадій витрачає максимум 3 хвилини для відкриття, здавалось би, найбільш надійних для вас дверей і замків.

З кожним роком, професійність «домушників» вдосконалюється, змінюються методи і способи злому, майстерно та швидко знаходяться найпотаємніші схованки у кожній квартирі. «Вполювавши» бажане, злодій спокійно покидає квартиру з награбованим. Якщо раніше рейтинг викраденого становили золото та гроші, то цього року популярність мають ноутбуки, планшети, смартфони та LED-, LCD-телевізори.

Частіше всього у грабіжника є напарник, який чатує на виході з під’їзду та пильнує приїзд правоохоронців. Як правило, одягений в робочу форму та схожий на того, хто виконує будівельні роботи в одній із квартир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракція політичної партії «УДАР Віталія Кличка» з'явилася в Полтавській обласній раді

Лише з початку цього місяця на Полтавщині зафіксовано 324 крадіжки з різних форм власності. Слабкість до чужого майна, яке легко може змінити свого власника не спиняє квартирних злодіїв ні на чому. Впевненість у безкарності спонукає зловмисників до нових і нових злочинів. Бути на варті власної домівки можете тільки ви і тільки вам вибирати яким чином гарантувати її цілісність.

А Державна служба охорони вкотре застерігає полтавців не поклададатися на випадок, а забезпечити надійний захист власній квартирі протягом найбільш небезпечного періоду літніх відпусток. Дотримуйтесь елементарних заходів безпеки та крадіжка не стане для вас неприємною несподіванкою.

Аліна Балагура, УДСО при УМВС України
в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1109
Категорія: Актуально
Теги: професійний крадій, охорона, відпустка, Державна служба охорони, квартирні крадіжки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ