Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.01.2020

Обігріваємо заміський будинок економічно


Для того, щоб використати в качествен теплоносія повітря, геліоколектор будується на основі металевих тонкостінних труб


Напередодні сезону холодів багато співвітчизників замислюються про те, як зробити заміський будинок енергоефективнішим. І передусім, інтерес полягає в пошуку дешевих способів опалювання. Це актуально, враховуючи, що багато будинків досі не підключені до подання природного газу. Вугілля, так само як і дрова, постійно дорожчають, а тому мимоволі замислишся про альтернативні джерела теплової енергії https://solar-tech.com.ua/solar-electricity/solnechnye-zhalyuzi/.

Доступне опалювання
 

Доступне опалювання - комплексне

Треба розуміти, що немає такого джерела альтернативної енергії, яке з одного боку обходилося б дешево, а з іншого боку, постійно давав би тепло удосталь. Тому рекомендуємо поєднувати у своєму домі традиційні джерела тепла, наприклад твердопаливний котел і альтернативні джерела.


Доступне опалювання
 

Ще один момент, для того, щоб зберегти важко накопичену теплову енергію, зведіть до мінімуму витік тепла у будинку. Для цього доведеться обстежувати будинок на предмет наявності містків холоду, що нескладно виконати за допомогою тепловизора. Отже, будинок утеплений, залишилося визначитися з опалюванням.

Обігріваємося енергією сонця

Альтернативні джерела енергії щосили застосовуються в країнах західної Європи. І інтерес до цих технологій пояснюється не турботою про екологію, а банальною економій грошей. Найдешевше джерело енергії - це сонце, адже для опалювання буде досить геліоколектора, а цей пристрій можна зібрати самому.

У ясний морозний зимовий день сонце гріє, а іноді і припікає. Наше завдання нагрівати цим сонцем теплоносій. В якості теплоносія можна використати воду або повітря. Теплоносій циркулює в замкнутому об'ємі.

Для води в геліоколлекторах використовується металева або пластикова трубка чорного кольору з невеликим поперечним перерізом. Щоб нагрівати проточну воду до необхідної температури, трубка або шланг укладається щільними кільцями на темній основі, так щоб вода виконала як можна більший шлях від впускного патрубка до випускного. Щоб тепло не йшло в зовнішнє середовище, геліоколектор робиться заскленим.

Для того, щоб використати в якості теплоносія повітря, геліоколектор будується на основі металевих тонкостінних труб, забарвлених в чорний колір. Конструкція пристрою, так само як і конструкція водяного геліоколлектора, є великим заскленим ящиком з темною внутрішньою поверхнею.

Ще раз звертаємо вашу увагу на те, що світловий день взимку короткий, а тому геліоколектор можна застосовувати тільки вдень і тільки, якщо є сонце, в решту часу доведеться використати традиційні джерела обігріву.

Схожі матеріали:
👁 652
Категорія: Прес-реліз
Теги: опалювання, комплексне опалювання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ