Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.12.2014

Обмеження на зняття та купівлю валюти продовжили до березня


Національний банк України продовжив до березня 2015 року обмеження на зняття готівкової валюти з поточних і депозитних рахунків


Обмеження на зняття та купівлю валюти продовжили до березня

Національний банк України продовжив до березня 2015 року обмеження на зняття готівкової валюти з поточних і депозитних рахунків в еквіваленті 15 тис. грн. на добу на одного клієнта.

Про це йдеться в постанові правління НБУ №758 від 1 грудня, передає «УНІАН». Документ набуває чинності з 3 грудня 2014 року.

Регулятор також продовжив обмеження на продаж готівкової іноземної валюти або банківських металів одній особі за один робочий день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 3 тис. грн., у рамках однієї фінустанови.

Постановою також продовжується обмеження максимальної суми зняття готівки з рахунку клієнта в розмірі до 150 тисяч гривень на день.

Нагадаємо, що Нацбанк для стабілізації курсу гривні, яка з початку року знецінилась до долара США майже вдвічі, встановив ряд обмежень на валютному ринку, включаючи підвищення норми обов'язкового продажу валютної виручки експортерами до 75%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині СБУ перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків

Як пояснила голова НБУ Валерія Гонтарева, встановлені обмеження є тимчасовими і будуть скасовані у міру стабілізації валютного ринку. Зокрема, за її словами, наступним кроком може стати відміна обмежень з дострокового вилучення валютних депозитів і заборони на виплату банками дивідендів.



Схожі матеріали:
👁 907
Категорія: Актуально
Теги: депозит, банк, обмеження




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ