Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.01.2016

Обов'язкова реєстрація ГБО в технічному паспорті


Переобладнання вважатиметься завершеним, коли власник автотранспорту отримає нове свідоцтво про реєстрацію


Обов'язкова реєстрація ГБО в технічному паспортіДавно минули часи, коли автомобіль перестав бути розкішшю. Навіть наше невелике місто вщент наповнене автомобільним транспортом. Обираючи собі транспортний засіб, автолюбителі звертають увагу на види палива, які забезпечують функціонування двигунів.

Дедалі частіше стає популярним встановлення автомобілістами газобалонного обладнання на власні транспортні засоби, аби зекономити кошти при закупівлі палива. Нажаль автовласники, в силу необізнаності, нехтують перереєстрацією автотранспортного засобу. А вона є ОБОВ’ЯЗКОВОЮ умовою після переобладнання відповідно до вимог законодавства України, а саме Постанови КМУ від 7 вересня 1998 р. N 1388 Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів (Останні зміни внесені Постановою КМУ від 9 грудня 2015 р. № 1118 Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів).

Відповідно до вищевказаних документів, перереєстрація транспортного засобу відбувається в територіальних сервісних центрах МВС. Факт переобладнання фіксується в реєстраційних документах, адже при встановленні газобалонного обладнання змінюється вага авто, тип палива: автомобіль може працювати не тільки на бензині, а й на зрідженому нафтовому чи стисненому природному газі.

Автовласники мають знати, що переобладнання транспортних засобів для роботи на газових паливах заборонено роботи власноруч. Для цього необхідно звернутися за кваліфікованою допомогою до суб'єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з переобладнання п'яти і більше транспортних засобів протягом року та мають свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу на відповідний вид переобладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До уваги автовласників!

Зазначені суб'єкти можуть проводити перевірку відповідності таких засобів вимогам технічних умов і технічної документації підприємства - виробника газобалонного обладнання. Зауважимо, що автовласнику немає необхідності попередньо звертатися до сервісних центрів МВС для отримання дозволу чи огляду транспортного засобу.

Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області повідомляє, що вже після встановлення обладнання, незалежно від місця реєстрації (проживання) власника, потрібно звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС, де після огляду транспортного засобу буде проведена перереєстрація.

Для здійснення перереєстрації необхідно надати ряд документів:
- заява відповідної форми;

- акт приймання-передачі транспортного засобу переобладнаного для роботи на відповідному виді палива;

- свідоцтво про узгодження конструкції;

- акт технічної експертизи (крім переобладнаних автобусів) або сертифікат відповідності, виданий випробувальною лабораторією (центром), що має атестат акредитації відповідної галузі та повноваження щодо проведення перевірки технічного стану транспортних засобів, органом з оцінки відповідності, що визнаний та призначений в установленому порядку проводити процедуру сертифікації транспортних засобів, чи підприємством, що має сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО з установлення відповідності конструкції переобладнаного транспортного засобу умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження переобладнання.
Законодавчо визначені терміни перереєстрації. Вона має відбутися протягом 10 днів з дня встановлення обладнання. Переобладнання вважатиметься завершеним, коли власник автотранспорту отримає нове свідоцтво про реєстрацію із зазначенням особливостей конструкції транспортного засобу.

Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 2165
Категорія: Прес-реліз
Теги: Автотранспорт, Реєстрація, свідоцтво, переєрестрація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ