Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.03.2013

Один з найбільш необхідних продуктів на продовольчому ринку Полтавщини - риба


Питання стимулювання розвитку рибництва було обговорено на оперативній нараді у заступника голови облдержадміністрації Володимира Замикули


Один з найбільш необхідних продуктів на продовольчому ринку Полтавщини - риба

Як зауважив заступник голови облдержадміністрації, сьогодні риба це один з найбільш необхідних продуктів на продовольчому ринку області, тому для заміщення рибної продукції, завезеної з-за кордону, якісною рибою власного виробництва, необхідно забезпечити проведення великої роботи щодо нарощення виробництва, підвищення рибопродуктивності внутрішніх водойм, налагодження обліку виробництва продукції тощо.

У минулому році прийнято Закон України "Про аквакультуру" (вступає в дію з 01.07.2013 року), який визначає основні принципи державної політики, основні засади розвитку і функціонування аквакультури (рибництва), правові основи діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у сфері аквакультури.

На території Полтавської області протягом останніх років проводилась активна робота з залучення водних об'єктів до господарського обігу – в першу чергу для риборозведення. Внаслідок чого ми вже близько 700 ставів передано в оренду на площі 5850 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Минеральную воду необходимо пить каждый день!

Лише за минулий рік надходження від оренди ставків до місцевих бюджетів склали понад 580 тис.грн. Проте попереду стоять серйозні завдання щодо суттєвого нарощення рибопродуктивності водойм, впорядкування систем обліку та звітності у сфері рибогосподарської діяльності, дотримання ветеринарно-санітарних вимог тощо.

reporter.pl.ua


Схожі матеріали:
👁 1064
Категорія: Актуально
Теги: продукт, риба, Полтавщина, став




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ