Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.12.2015

Опитування: українці вважають корупцію найбільшою загрозою для національної безпеки


30% українців вважають внутрішні загрози більш небезпечними для незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, ніж зовнішні


Опитування: українці вважають корупцію найбільшою загрозою для національної безпеки30% українців вважають внутрішні загрози більш небезпечними для незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, ніж зовнішні. Серед усіх внутрішньодержавних загроз корупція вийшла на перше місце. Такими є дані дослідження, проведеного Центром Разумкова.

«За шкалою від 0 до 10 балів серед різних внутрішніх і зовнішніх загроз найбільший середній бал отримала корупція – 8,54. Причому серед зовнішніх вона отримала 7,67 балів», – зазначає директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко. Повідомляє “Радіо Свобода”.

За результатами дослідження, майже половина опитаних вважають корупцію причиною низької ефективності Збройних сил та інших військових формувань.

«Просто впорядкувавши політично-адміністративне життя в Україні, на думку громадян, можна значно посилити державу, в тому числі і її опірність до військових конфліктів», –зазначає Биченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікаря, який попався на хабарництві, оштрафували на 17 тисяч гривень

На думку соціолога, не дуже природно, що в умовах військового конфлікту громадяни в цілому оцінюють загрози внутрішні небезпечнішими, ніж зовнішні. При тому, що Україна веде активні бойові дії, лише 18% громадян вбачають загрозу національній безпеці ззовні.

Соціологічне дослідження було проведене Центром Разумкова з 6 по 12 листопада. Було опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Схожі матеріали:
👁 792
Категорія: Актуально
Теги: україна, корупція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ