Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.02.2018

Отримали подарунок або дохід за кордоном – подайте декларацію про доходи


Такий дохід є об’єктом обкладення військовим збором


Отримали подарунок або дохід за кордоном – подайте декларацію про доходиЛубенська ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області повідомляє, що згідно з пп. 14.1.55 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України 02.12.10 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до доходу, отриманому з джерел за межами України, відносять будь-який дохід, отриманий резидентами, зокрема у вигляді подарунка.

У разі, якщо джерело виплат доходів є іноземним, суму такого доходу включають до річного оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб (далі – платник податку) – отримувача, який у такому випадку зобов’язаний подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) (пп. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 ПКУ). Дохід оподатковується за ставкою 18%.

Слід зазначити, що відповідно до абзацу першого пп. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 ПКУ платник податку має право зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, за нормами міжнародних договорів, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України. Платник податку має визначити суму такого зменшення за зазначеними підставами в річній податковій декларації.

Але це можливо лише за умови отримання від уповноваженого державного органу країни, де було одержано подарунок, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування.

Довідка має бути належним чином легалізована, якщо іншого не передбачено чинними міжнародними договорами України. Крім цього, такий дохід є об’єктом обкладення військовим збором (пп. 1.2 п. 161 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Схожі матеріали:
👁 915
Категорія: Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ
Теги: довідка, дохід, декларація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ