Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.12.2017

П'яте грудня - вдалий день для гучних гулянок


Якщо людина народилася в день Прокопа, 5 грудня, то буде добре знати своє призначення


П'яте грудня - вдалий день для гучних гулянокУ церкві 5 грудня вшановується пам'ять святого Прокопа Читця, який в IV столітті прийняв мученицьку смерть і постраждав за віру. У переказі йдеться про те, що Прокопій народився і жив на території Єрусалиму, служачи читцем в Кесарійскій церкви.

В обов'язки Прокопа входило ще й роз'яснення Святого Письма, а також його переклад на сирійський мову. Прославився він тим, що за своє праведне життя отримав дар чудотворення і почав зцілювати хворих. Намісник Палестини, в свою чергу, проводив активну боротьбу з послідовниками християнської віри.

Тому Прокопія заарештували і стали примушувати відректися від Христа. Проповідник відмовився зробити це, за що був страчений.

З цього дня встановлювався хороший санний шлях, найчастіше випадало вже досить снігу і була потреба в зимових дорогах, придатних і для пересування пішки, і для саней. У день Прокопа зазвичай дороги прокладали всім селом, після чого влаштовували для всіх велике частування і гуляння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третя Пречиста: Як святкують і в що вірять у день Введення в храм Пресвятої Богородиці

Народні прикмети на 5 грудня

Тепла погода на Прокла - зима буде сніжною і довгою

Якщо людина народилася в день Прокопа, 5 грудня, то буде добре знати своє призначення

У якості талісмана людині, народженій 5 грудня, варто носити турмалін

Сажа розгорілася біля багаття - погода буде сніжною і похмурою

Вовки 5 грудня близько підійшли до хати - зима буде суворою і морозною, а весна настане нескоро

У морозний день 5 грудня вода в ополонці знаходиться вище рівня льоду - прикмета до того, що в найближчі дні буде мокрий сніг і відлига.

Схожі матеріали:
👁 791
Категорія: Актуально
Теги: народні прикмети, грудень




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ