Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.05.2019

Пасічники пообіцяли спалити поля фермерам, які труять бджіл


У Мачухівській громаді масово помирають бджоли. Пасічники у всьому звинувачують фермерів


Бджолярка Олена Щербань, пасіки якої розташовані в Мачухах, у Facebook написала, що всьому виною заборонені дешеві препарати для обробітку та підживлення рослин.

Додала й фото померлих комах із власної пасіки.
 
"Ось і в Мачухівській ОТГ настала біда — отруєння бджіл, а з ним і захмарні показники нітратів у воді, яку ми і наші діти, домашні тварини вживаємо, у ґрунті, який є нашим годувальником. То чи необізнанність із правилами обробітку полів, чи жадібність. Таке враження, ніби ви живете останній рік, і треба взяти все і нічого не залишити своїм дітям та людству", - зазначила у дописі.


Пасічники пообіцяли спалити поля фермерам, які труять бджіл


Олена Щербань написала, що на пасіці, розташованій на території Мачухівської ОТГ, померло майже 80% усіх бджіл. Лишився молодий розплід, який ще не вміє літати.

2018-го пасічниця втратила по 2-4 рамки льотної бджоли, а це половина бджолиної сім'ї. Тоді жінка придбала нові бджолосім'ї та посилила наявні. Цього ж року повністю втратила бджолосім'ї на суму до 100 тис. грн. Звинувачує в усьому фермерські господарства та дешеві аналоги отрут, що вражають не лише шкідників, а й корисних комах.

Пасічники пообіцяли спалити поля фермерам, які труять бджіл
 

"Пасічники не зупиняться, а надалі відкриватимуть кримінальні справи або у відчаї палитимуть поля та вживатимуть інших заходів для тих, хто не розуміє людської мови"— написала Олена Щербань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть змінювати мобільного оператора без зміни номеру вже з 1 травня

На такі звинувачення один із фермерів Мачухівської ОТГ Вадим Приходько відповів:

"Ви, можливо, маєте на увазі поля нашого фермерського господарства. Ми дійсно обробляємо поля приблизно в такий час, але останній обробіток був рік тому, цьогоріч ще не обробляли. Це легко підтвердити. При цьому всі засоби для обробки сертифіковані й не можуть завдати такої шкоди оточуючому середовищу, є документація, що це підтверджує. Інсектициди, що впливають на комах, за свою практику ми не використовували взагалі. За нас я впевнений, але звісно не можу відповідати за всі інші поля й садки (які обробляють якраз таки від комах), але маю надію, що сусіди теж використовують якісні засоби, дотримуються технологій", - пояснив і зауважив, що й надалі інформуватиме про обробіток, аби уникнути непорозумінь і звинувачень.



Пасічники пообіцяли спалити поля фермерам, які труять бджіл


Пасічники пообіцяли спалити поля фермерам, які труять бджіл


Схожі матеріали:
👁 738
Категорія: Актуально
Теги: фермери, бджоли, померлі комахи, Пасічники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ