Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.11.2014

Паспорт з чипом оформлятимуть за 20 днів


Технічний прогрес не стоїть на місці, торкнувся він й документів, що посвідчують особу


Паспорт з чипом оформлятимуть за 20 днів

Технічний прогрес не стоїть на місці, торкнувся він й документів, що посвідчують особу. У перших паспортах був словесний опис власника: колір очей, волосся, шкіри, зріст.

Наступним кроком було фотографування. З розвитком технологій і появою можливостей фіксації біометричних даних людини, все більше держав впроваджують на свої територіях біометричні паспорти.

Цьогоріч у травні Уряд України прийняв Постанову  “Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм, його тимчасового затримання та вилучення”.

У ній, зокрема, визначено, що бланк біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон виготовлятиметься у формі книжечки розміром 88 х 125 міліметрів, складатиметься з м’якої обкладинки, форзаца, сторінки даних і 32 паперових сторінок. У праву частину обкладинки буде вмонтований безконтактний електронний носій – це власне найсуттєвіша відмінність нових документів.

У міграційній службі Полтавщини повідомили, що електронний чип міститиме ту ж інформацію, що надрукована на паперових сторінках,  зокрема, прізвище, ім’я, по-батькові, стать, дата народження, громадянство, відцифровані образ обличчя та підпис власника.

Також, на підставі письмової заяви громадянина, на електронний носій можна буде записати додаткову інформацію: відбитки пальців, відомості про дітей.

Біометричний паспорт для виїзду за кордон видаватиметься не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання, у разі термінового оформлення – не пізніше ніж через сім робочих днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубенська ОДПІ: Несвоєчасне оприбуткування готівкових коштів - найчастіше порушення у сфері готівкових розрахунків

Особам, які не досягли 16-річного віку, біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон, видаватиметься строком на 4 роки, усім іншим – на 10 років

Розпочати видачу біометричних паспортів для виїзду за кордон планується з січня наступного року. Однак слід враховувати, що для цього повинна бути створена відповідна інфраструктура, мають бути забезпечені  технічні умови для фотографування громадян, зчитування відбитків пальців та внесення даних до відомчої інформаційної системи у всіх підрозділах ДМС України, які видаватимуть такі документи.

Відразу після завершення підготовчих заходів буде визначено остаточну дату, з якої територіальні підрозділи почнуть приймати заяви з оформлення біометричних документів, яка буде оприлюднена на офіційному веб-сайті ДМС України.



Схожі матеріали:
👁 1085
Категорія: Актуально
Теги: технічний прогрес, Чип, біометричний паспорт, паспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ