Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.03.2017

ПАТ «Укрзалізниця» вперше закупить постільну білизну для поїздів за міжнародними стандартами якості


Щоденно в користування пасажирам надається близько 80 тисяч комплектів постільної білизни


ПАТ «Укрзалізниця» вперше закупить постільну білизну для поїздів за міжнародними стандартами якостіПАТ «Укрзалізниця» на нещодавно оголошених тендерах вперше вводить міжнародні вимоги до якості постільної білизни, що буде закупатися. До учасників торгів були висунуті умови: наявність сертифікатів якості міжнародного рівня ДСТУ ISO 9001:2009 (ISO 9001:2008, IDТ) та Oeko-Tex Standard 100 або Öko-Tex Standard 100. Ці документи регламентують наявність контролю якості на виробництві та обмежують використання синтетичних та шкідливих речовин при виробництві тканин.

 Нагадаємо, що в лютому ПАТ «Укрзалізниця» оголосило конкурси на придбання близько 232 тис. комплектів постільної білизни для екіпірування пасажирських вагонів. З них 216 тис. комплектів постільної білизни з бязі буде придбано для плацкартних та купейних вагонів, а 15,8 тис. комплектів із сатину – для СВ-вагонів. Пропозиції приймаються до 21 березня 2017 року.

Укрзалізниця має намір придбати якісні вироби з натуральних тканин, що відповідають гігієнічним нормам та слугуватимуть тривалий час, зважаючи на інтенсивність використання. Саме тому вперше були застосовані міжнародні стандарти до якості продукції, якою будуть екіпіровані поїзди. Тендер буде проведений із безумовним дотриманням усіх процедур, визначених законом, і всі бажаючи можуть слідкувати за перебігом торгів на ProZorro.

Укрзалізниця зацікавлена в пошуку надійного партнера, що виграє тендер та буде постачати якісну продукцію. «На жаль, у минулому траплялися випадки, коли конкурси вигравали недобросовісні компанії, які намагалися постачати неякісну продукцію. Щоб уникнути цього, висуваємо до постачальника більш жорсткі вимоги, які базуються на світових стандартах. Бажання пасажира користуватися якісною постіллю та рушниками з натуральних тканин – це природно й зрозуміло, тому Укрзалізниця йде назустріч пасажиру та докладе всіх зусиль, щоб наші вагони екіпірувалися якісно», – прокоментував нововведення директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків.

Щоденно в користування пасажирам надається близько 80 тисяч комплектів постільної білизни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця має намір за основними напрямами збільшити швидкість поїздів до 200 км/год

 Довідково

ДСТУ ISO 9001:2009 (ISO 9001:2008, IDТ) – стандарт, що встановлює вимоги до системи управління якістю, тобто виробник цим сертифікатом підтверджує наявність організаційних структур, методик, процесів і ресурсів, необхідних для постійного контролю якості виробництва продукції на всіх етапах, що в свою чергу свідчить про конкурентоспроможність продукції потенційного постачальника на світовому ринку.

Oeko-Tex Standard 100 або Öko-Tex Standard 100 – це міжнародна система тестування й сертифікації виробів із текстильних матеріалів, що встановлює обмеження на використання шкідливих хімічних речовин. При наявності сертифікату цієї системи виробник гарантує виготовлення «безпечного» текстилю відповідно до міжнародних стандартів. Враховується рівень pH, наявність формальдегідів, важких металів, що містять хлор і захисних речовин (таких, як пентахлорфенол і тетрахлорфенол) та алергенних барвників. Такий сертифікат підтверджує, що вироби із цього текстилю можна використовувати дітям до 2 років та людям із підвищеною чутливістю шкіри.

Схожі матеріали:
👁 986
Категорія: Прес-реліз
Теги: постільна білизна, Укрзалізниця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ