Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.05.2019

Переглянувши графік погашення кредиту, можна погасити проблемний кредит


Отримати споживчий кредит сьогодні відносно легко


Отримати споживчий кредит сьогодні відносно легко, враховуючи досить вигідні пропозиції банків, що змагаються за клієнтів в цій сфері.  До речі, у клієнтів Ідея Банку є можливість погасити споживчий кредит через portmone.com. Скористайтеся можливістю погасити кредит онлайн і зробіть свої будні ще спокійніше. Портмоне працює, щоб Ви могли відпочивати. Але цілком можлива ситуація, коли сплатити черговий внесок по кредиту виявляється неможливим. Як краще поступити в таком випадку?

Виходів в такій ситуації може бути декілька. Але варіації залежать від кожного конкретного випадку. Адже одні боржники легко можуть зайняти гроші у родичів або знайомих. Інші ж, отримавши кредит під заставу (автомобіль, житло, цінні папери), згодні продати закладене майно. Але, як показує практика, такі варіанти підходять далеко не усім. Тому боржникам слід шукати третій і, очевидно, економічніше виправданий шлях.


погашення кредиту
 

Таким можна вважати можливість переглянути графік погашення кредиту, яку своїм клієнтам пропонує банк. Тут існує декілька вимог до боржника, але заздалегідь боятися цих перешкод не варто. Та і замовчання проблеми з поверненням кредиту може мати серйозніші наслідки. Адже до "проблемних" клієнтів банки мають окремий підхід. Відповідно, для стягнення заборгованості (згідно з Цивільним кодексом і Законом "Про іпотеку") вони можуть застосувати наступні інструменти:
 
- штрафні санкції (пеню) за несвоєчасну плату або несплату відсотків за користування кредитом і/або частиною кредиту;

- стягнення збитку з боржника за порушення грошових зобов'язань;

- забезпечення виконання грошових зобов'язань боржника третіми особами (поручителями, гарантами);

- забезпечення запорукою (іпотекою) зобов'язань позичальника, які витікають з факту укладення кредитного договору;

- стягнення заборгованості в судовому порядку.

Варто відмітити, що подібні засоби непопулярні серед банкірів, і більшість банків, за твердженням експертів, вибирають в основному шлях досудового рішення проблеми заборгованості. Тому найвдалішим ходом для вирішення можливих проблем з банком буде добровільне звернення до його представників із заявою і обгрунтуванням причин неможливості сплати (з додатком довідок про захворювання або інших документів, що підтверджують виниклі проблеми по виплаті кредиту). І, як стверджують фахівці, чим раніше це зробити, тим краще.

Адже, як правило, банки йдуть назустріч клієнтам, які до виникнення заборгованості звертаються у банк. Тоді можливо переглянути терміни і порядок повернення боргу. При цьому може йтися про відстрочення виплати як основного боргу, так і боргу разом з відсотками.

Крім того, клієнт має право просити про продовження терміну позики. (Зазвичай це питання, правда, визначене умовами договору, підписаного банком і позичальником на етапі оформлення кредиту.)

Отже, і методи роботи по стягненню кредитної заборгованості, як і оцінка їх ефективності, залежать від причин, по яких клієнт несвоєчасно виконує свої зобов'язання перед банком.

Таким чином, інтереси клієнтів і банків в питанні погашення заборгованості по кредиту частенько обопільні. Головне, не зволікати і поводитися з питаннями у разі виникнення непередбаченої ситуації. Проте при цьому не варто забувати, що співробітники банку можуть з великою часткою вірогідності вимагати необхідні відомості про клієнта і його доходи, якщо засумніваються в щирості мотивації прохань про перегляд графіку погашення кредиту.

Тому не варто спекулювати цією можливістю, прибігати до неї має сенс тільки в екстрених випадках.

У будь-якому випадку банкіри чекають від клієнта в першу чергу щирості і достовірності інформації, що надається.

Схожі матеріали:
👁 509
Категорія: Прес-реліз
Теги: кредит




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ