Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.12.2015

Підприємства сфери послуг мають застосовувати РРО


Лубенська ОДПІ нагадує


Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ Лубенська ОДПІ нагадує, що з 01.01.2015р. при наданні послуг підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності та здійснені при цьому розрахунків за готівку обов'язково застосовується реєстратор розрахункових операцій (РРО) та розрахункова книжка (РК). Зазначена вимога не стосується підприємств торгівлі та громадського харчування у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку. Вказана норма передбачена пунктом 1 статті 9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

 У зв'язку з викладеним, розширюється сфера застосування РРО підприємствами, які надають послуги - технічного обслуговування, побутові, ритуальні, комунальні та ін., що сприятиме захисту прав споживачів у разі отримання недоброякісних послуг та забезпечить належний контроль обігу готівки. Таким чином, підприємства сфери послуг при проведенні розрахунків мають застосовувати РРО на загальних підставах.

Тимчасово, до 1 липня 2015 року суб'єкти господарювання звільняються, зокрема, від санкцій за порушення вимог Закону про РРО при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку.

Отже, вказані суб'єкти господарювання, які з 01.01.2015 року мають застосовувати РРО, звільняються від санкцій за порушення вимог цього Закону на півроку, що дає їм змогу зареєструвати, ввести в експлуатацію відповідні РРО для виконання вимог чинного законодавства. В разі виникнення питань щодо реєстрації та застосування РРО звертайтеся до Центру обслуговування Лубенської ОДПІ за адресою м. Лубни вул. Я. Мудрого, 21 «операційне вікно» №9 або за номерами телефонів (05361) 70382, 72582.

Схожі матеріали:
👁 707
Категорія: Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ
Теги: Лубенська ОДПІ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ