Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.03.2013

Після зіткнення з кометою на Марсі може різко змінитися клімат


Астрономи вважають, що зіткнення комети C/2013 A1 з Марсом, яке може відбутися у жовтні 2014 року, призведе до непередбачуваних наслідків


Після зіткнення з кометою на Марсі може різко змінитися клімат

Астрономи вважають, що зіткнення комети C/2013 A1 з Марсом, яке може відбутися у жовтні 2014 року, призведе до непередбачуваних наслідків для клімату планети.

За словами австралійського вченого Роберта Метсона, наслідком ударів комет може стати те, що марсіанський клімат стане більше схожим на умови життя на Землі.

Нагадаємо, що розрахунки, проведені астрономом Леонідом Єленіним та опубліковані на сайті обсерваторії ISON-NM, показали, що 19 жовтня 2014 року комета пройде на відстані близько 105 тисяч кілометрів від центру Марса.

Нові розрахунки, проведені Єленіним, показують, що комета пролетить ще ближче, ніж вважалося раніше - тепер дистанція до центру планети на момент зближення скоротилася до 41 тисячі кілометрів, тобто комета пролетить менше ніж за 37 тисяч кілометрів від поверхні Марса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віртуальне знайомство закінчилось реальною крадіжкою

Причому вчені не виключають зіткнення комети із планетою та вибух потужністю 20 мільярдів мегатонн у тротиловому еквіваленті, який залишить кратер діаметром до 500 кілометрів.

"Якщо це зіткнення відбудеться, ми, безумовно, можемо говорити про значну зміну нинішнього статус-кво на Марсі", - вважає Метсон.

Вчений зазначив, що зіткнення з космічним об'єктом на швидкості 56 кілометрів на секунду підніме в атмосферу гігантську кількість пилу, внаслідок вибуху миттєво розтануть і випаруються величезні обсяги водяного льоду і замерзлої вуглекислоти.

Це може призвести до посилення парникового ефекту (водяна пара та вуглекислота є потужними парниковими газами) і глобального потепління на Марсі.

Схожі матеріали:
👁 1183
Категорія: Актуально
Теги: комета, астрономія, марс, земля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ