Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.01.2016

Питання - відповіді щодо житлових субсидій


Чи можу я звернутися за субсидією, якщо...


Питання - відповіді щодо житлових субсидій1. Чи можу я звернутися за субсидією, якщо маю заборгованість з оплати житлово-кому¬нальних послуг?

Заборгованість з оплати житлово-кому¬нальних послуг не впливає на право отримувати субсидію.

2. Чи впливає на право отримувати субсидію наявність у власності іншої квартири, будинку чи автомобіля?

Володіння транспортними засобами або іншими квартирами (будинками) не позбавляє Вас права на субсидію.

3. У разі користування субсидією, чи зможу я потім продати, подарувати житло або передати його у спадок.

Субсидія є безповоротною і її отримання не пов’язане і не тягне за собою зміни форми власності житла.

4. Якщо я не вкажу  в декларації якийсь з видів доходу, доведеться по¬вертати субсидію?

Якщо в декларації не вказано який-небудь вид доходу, який буде виявлено перевіркою, доведеться повернути надміру нараховану субсидію. Тобто різницю між розміром наданої субсидії і тим розміром, який розраховано з урахуванням суми не вказаного доходу.

Однак це не позбавляє права звернутися за призначенням субсидії повторно.

5. Чи повинна я сплачувати вказану у повідомленні обов’язкову частку плати,  якщо вона значно більша, ніж вартість фактично спожитої послуги по лічильнику?

Якщо фактична вартість послуги за лічильником менше ніж визначена частина обов’язкової плати отримувача субсидії, потрібно сплачувати вартість послуги за лічильником.

Економне споживання вигідне, оскільки при економії газу, води та електроенергії на Ваших рахунках накопичуються зекономлені кошти субсидії. їх можна використати для оплати послуг в наступні місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Полтаві вже можна отримати нового паспорта у вигляді ID-картки

6. В яких випадках управління праці та соціального захисту населення вправі вимагати інші документи, крім заяви та декларації ?

Якщо Ви бажаєте, щоб субсидія була розрахована з доходів за три попередні місяці, необхідно надати довідки про ці доходи.

Крім того, у разі зазначення у декларації отриманих  доходів, інформація  про  які  відсутня  Державній фіскальній службі, Пенсійному  фонді  України,  фондах соціального страхування тощо і відповідно  до  законодавства  не  може  бути  отримана за запитом структурного  підрозділу  з питань соціального захисту населення у визначеному порядку, особою додатково подають  довідки  про  зазначені доходи.
Також, якщо у домогосподарстві нестандартна ситуація, і рішення про призна¬чення субсидії приймається комісією, створеною місцевим органом влади, остан¬ній може запросити інші документи для обґрунтованості прийняття рішення (наприклад, довідки, що підтверджують факт непроживання зареєстрованих осіб).


Директор Департаменту праці та соціального
захисту населення Полтавської ОДА  Л.В. Корнієнко


Схожі матеріали:
👁 1597
Категорія: Прес-реліз
Теги: субсидія, питаня




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ