Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.04.2018

«Південна залізниця» планує скасувати зупинки приміських поїздів Полтави та району


Зупинки хочуть скасувати через збитки за пільгові перевезення


«Південна залізниця» планує скасувати зупинки приміських поїздів Полтави та районуАнатолій Нагній користується приміським поїздом «Полтава – Огульці». Пенсіонер каже: має пільги на залізничні перевезення. «Автобус ходе, але він же дорогий. А пільг немає для пенсіонерів»

Нелі Щербак 73 роки. Пенсіонерка чекає поїзд «Полтава-Гребінка». Неля Іванівна живе у селі Шкурупії Решетилівського району. Чотири місяці  тому скасували одну зупинку приміського поїзду, говорить пенсіонерка Неля Щербак. «Ото перша їде – не стає, а друга – зупиняється» «Вона сюди приїжджає на початок восьмої, а в нас вона пів шостого. Але її скасували. А оця друга йде пів сьомого»  

У Полтаві та Полтавському районі регіональна філія «Південна залізниця» планує відмінити зупинки приміських поїздів, каже начальниця дирекції залізниці Ольга Дяченко. «Дублянщина, Вакуленці, Полтава – Київська, Полтава – Південна» «Терешки, далі йде Супрунівка, Абазівка – це Полтавський район»

Зупинки хочуть скасувати через збитки за пільгові перевезення. Полтавська міська рада заборгувала більше трьох з половиною мільйонів гривень. Полтавський район має компенсувати майже 150 тисяч гривень за пільгові перевезення, говорить начальник Полтавської дирекції залізничних перевезень Ольга Дяченко.

 Дяченко: «Повністю відшкодовує Гребінка, 80 відсотків відшкодовує Миргород, Лубни, 60 відсотків – Кременчук. І менше 40 відсотків не відшкодовує жодне місто»  «Єдиний Полтавський район і єдина Полтава, які у 2017-му році не відшкодували ні копійки збитків»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таїнства і традиції страстного тижня на Полтавщині

Ми не зв’язалися з головою Полтавської районної ради Михайлом Кононенком. У приймальні повідомили – керівник на зустрічі. У відповіді від виконавчого управління Полтавської міськради вказано: немає  коштів на компенсацію збитків за пільгові перевезення. «Програмою соціального забезпечення та соцзахиту населення м. Полтава «Турбота» на 2018 рік, видатки на визначені цілі не передбачені»

 За словами керівниці Полтавської філії «Укрзалізниці» Ольги Дяченко, до кінця квітня зупинки приміських поїздів не скасують.

 


Схожі матеріали:
👁 1505
Категорія: Прес-реліз
Теги: Зупинки, полтава, Гребінка, Південна залізниця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ