Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.10.2020

Плотерна порізка: наклейки з порізкою та надсічкою на будь-яких матеріалах


Види робіт з порізки на плотері


У поліграфії машини для плотерної порізки використовуються давно. Потреба на послуги плотерної порізки
https://www.decorprint-uv.com.ua/article-ploterna-porizka виросла в зв'язку з широким впровадженням в обіг вінілової плівки, що розширила сферу застосування пристроїв. У компанії "DECOR PRINT" можна замовити наклейки з порізкою та надсічкою на будь-яких матеріалах.
 

Плотерна порізка
 

Ось що виконується цими пристроями:

✔️ Різка на плотері з вінілової плівки фігур будь-якої складності та буквених наборів для рекламної індустрії, оформлення інтер'єрів і окремих об'єктів.

✔️ Виробництво трафаретів для фарбування або піскоструминної обробки металу, каменю, скла.

✔️ Продавлювання матеріалу на місцях згинів картону, цупкого паперу на етапі виробництва упаковування.

✔️ Виготовлення лекал, викрійок і шаблонів з пластику, картону, паперу, гофрокартону, гуми, шкіри.

✔️ Вирізання з флекс-плівки зображень для подальшого перенесення на тканину за допомогою термопреса.

✔️ Вирізання наклейок, аплікацій, ексклюзивних візиток

Матеріали для плотерної порізки

Пристрій практично, такий же який ріже різні матеріали:
  • Картон, пінокартон, електрокартон.
  • Папір будь-якої щільності.
  • Пластик і спінений ПВХ.
  • Вінілову плівку самоклеющуюся, тришарову плівку Oracal, твердий вініл
  • Флуоресцентну, магнітну, світловідбивну, прозору і термопереносну плівку.
  • Оргскло.

Види робіт з порізки на плотері

1. Контурне різання на плотері означає, що різка здійснюється по зовнішніх межах надрукованого зображення. Умови роботи передбачають попереднє нанесення позиційних маркерів. Машина використовує оптичну систему для визначення контуру, по якому рухається ніж. При цьому (не обов'язково) контур — межа малюнка може передбачатися відступ. Матеріал ріжеться наскрізь або на глибину, задану програмою.

Таким способом виходять окремі наклейки: літери, фігури, малюнки. Вирізання виробу по контуру користується великою популярністю у дизайнерів і працівників реклами. Часткова різання (надсічка) лише готує відділення потрібного елемента від загального полотна. Таким способом вигідно робити набори невеликих картинок, що йдуть в справу в міру необхідності.

На плотерну порізку ціна визначається складністю роботи та обсягом замовлення. Для плотера «складність роботи» - це довжина шляху, яку пройде ніж, вирізаючи зображення або трафарет. Тому, найчастіше, вартість плотерної порізки розраховують на основі цієї величини. Економічно вигідно використовувати плотер, якщо тираж наклейок не перевищує декількох тисяч примірників.

2. Плотерна порізка паперу. Машина може вирізати з паперу і картону точні масштабні трафарети та шаблони. Потрібно врахувати, що не тільки на вінілову плівку наносять клейову основу, але і на папір. Різання паперу на плотері технологічно схоже з перерахованими вище методами. Що стосується застосування, то паперова наклейка займає свою нішу в рекламі. Ціна на плотерну порізку паперу порівнянна з вартістю аналогічних операцій з плівкою. Може застосовуватися навіть у роботах на виготовлення рекламних листівок довільної форми.

3. Широкоформатна плотерна порізка наклейок. Промисловість випускає металізовану, самоклеючу, світловідбиваючу, тонку вінілову плівку. З неї робляться рекламні, інформаційні, інтер'єрні наклейки. Останнім часом особливою популярністю користуються автомобільні наклейки. До місця робіт краще доставляти вже розкроєні в розмір матеріал. Різка наклейок на плотері необхідна також для отримання трафаретів, наприклад, для матування скла.

Схожі матеріали:
👁 579
Категорія: Прес-реліз
Теги: поліграфія, Вирізання наклейок, Плотерна порізка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ