Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.02.2017

Почаївська школа: Відбувся семінар-практикум «Використання ІКТ на уроках трудового навчання та технологій»


Педагоги познайомились з творчою лабораторією вчителя трудового навчання закладу Бондаренка Володимира Андрійовича


Почаївська школа: Відбувся семінар-практикум «Використання ІКТ на уроках трудового навчання та технологій»Реалізація теми семінару відбулася на базі Почаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів 8 лютого 2017 року.

У роботі семінару взяли участь завідуюча Гребінківським районним методичним кабінетом Бігун Наталія Олексіївна, методист районного методичного кабінету Юрченко Микола Іванович, 15 вчителів трудового навчання району. З вітальним словом звернулась до учасників семінару завідуюча районним методичним кабінетом Бігун Наталія Олексіївна.

Вона відмітила, що сучасних учнів не влаштовує роль пасивних слухачів на уроці, вони чекають незвичайних форм знайомства з новим матеріалом, де могли б проявити свою творчість, фантазію, самостійність. Підвищення якості освіти в наші дні неможливе без застосування сучасних технологій.

Використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) — це не вплив моди, а необхідність, продиктована рівнем розвитку освіти. ІКТ сьогодні виступають як засіб розвитку інтелектуальних і творчих здібностей дітей, є потужним інструментом мотивації, розвитку особистості.

Народна мудрість говорить: «Скажи мені, і я забуду, покажи мені, і я запам’ятаю, дай мені діяти самому, і я навчуся».

Тільки в результаті діяльності самої дитини відбувається оволодіння нею знаннями, вміннями та навичками, тому завдання вчителя — не давати учням готові знання, а навчати самостійно добувати їх, аналізувати, систематизувати інформацію, узагальнювати, переробляти, виділяти головне, вирішувати проблемні завдання.
 

 

Методист РМК Юрченко Микола Іванович звернув увагу на те, що трудове навчання - це одна з найбільш інтегрованих дисциплін.

У сучасних умовах, щоб зацікавити учня, необхідно використовувати нові, інтенсивні методи і форми передачі знань, застосовувати новітні освітні технології, які направлені на розвиток індивідуальних нахилів і творчих здібностей учнів, практичного їх використання, набуття життєво необхідних загально трудових компетенцій, формування пізнавальної самостійної діяльності.

 

 

Однією з ефективних форм розповсюдження власного педагогічного досвіду є майстер-клас. Дане поняття широко використовується в багатьох сферах діяльності людини, в тому числі й в освіті. Учитель як професіонал протягом ряду років виробляє індивідуальну (авторську) методичну систему, що включає ціле покладання, проектування, використання послідовності ряду відомих дидактичних та виховних методик, уроків, заходів, власних «ноу-хау», враховує реальні умови роботи з різними категоріями учнів тощо.

Учасників семінару привітав директор Почаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Степаненко Сергій Миколайович, який ознайомив присутніх із роботою навчального закладу, педагогічним колективом, а також продемонструвала здобуті досягнення закладу.


 

Гості  відвідали виставку дитячих робіт «Творчі досягнення учнів у процесі реалізації проектно-технологічного діяльності», під час якого всі присутні побачили творчі проекти школярів з трудового навчання. Роботи презентовані у різноманітних напрямах та модулях: ручна та механічна обробка деревинних матеріалів та металів, українська традиційна вишивка та картини, вишиті бісером, бісерне плетіння, ляльки-мотанки, м´які іграшки, квілінг.

Педагоги познайомились з творчою лабораторією вчителя трудового навчання закладу Бондаренка Володимира Андрійовича, та взяли активну участь в майстер-класах: «Використання відеоінстукцій при вивченні варіативного модуля «Технологія виготовлення виробів з дроту»  та «Використання комп’ютерних тестових технологій на уроках трудового навчання та технологій».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині школярі зібрали допомогу для жителів Авдіївки (ФОТО)

За круглим столом проведено калейдоскоп педагогічних ідей, де вчителі висловили свої думки з приводу проблеми семінару. У підсумку відмітили високу результативність та практичність проведеного заходу.



 

Трудове виховання, - говорив В.Сухомлинський – це образно кажучи, гармонія трьох понять: треба, важко та прекрасно. Вчитель, який має прагнення працювати творчо, розвиває у себе здібності до творчої педагогічної діяльності, самовдосконалюється в цій діяльності, так необхідний сьогоднішній школі, яка на потребу нашого часу має готувати своїх випускників розвинутими творчими особистостями.



 

Створити необхідні умови для розвитку педагогічної творчості вчителів, відповідну позитивну атмосферу, надихнути педагогів на творчу діяльність і підтримати своїх колег у їхніх творчих педагогічних пошуках є метою роботи районного методичного об’єднання вчителів трудового навчання!

 
 
Почаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів


Схожі матеріали:
👁 1244
Категорія: Шкільний екран
Теги: Гребінківщина, Почаївська школа, Трудове виховання, шкільний екран, семінар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ