Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.03.2015

Подорожчання хліба в області не уникнути. Ціна зросте приблизно на 30% відсотків


На Полтавщині ініціюють перевірки торгових точок, щоб не було спекуляції і штучного ажіотажу


Подорожчання хліба в області не уникнути. Ціна зросте приблизно на 30% відсотківСитуації на споживчому ринку присвятили Всеукраїнську селекторну нараду, яку провів міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. Проте вона не дала відповіді на всі запитання. Наприклад, у полтавській студії не почули, чому аграрний фонд утридорога продає зерно, яке свого часу закуповувало за значно нижчими цінами.

Як же тоді в областях стримати зростання цін на ті ж соціальні сорти хліба? А тим часом недобросовісні власники торгових мереж користуються моментом і безпідставно завищують ціни. Тож на Полтавщині ініціюють перевірки торгових точок, щоб не було спекуляції і штучного ажіотажу. Йдеться у сюжеті ОДТРК «Лтава».

Через рекордний стрибок долара минулого тижня спричинився неабиякий ажіотаж на споживчому ринку, розпочинає нараду міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. В один день подорожчали, а потім і зникли у магазинах борошно, гречка, цукор та олія. Міністр запевняє: об’єктивних причин для паніки немає. Олії в Україні виробляють до 350 тисяч тонн , а внутрішній ринок споживає лише 45 тисяч. Достатньо в країні і цукру: запас у понад півтора рази більше , ніж минулого року. Та й зерно в Аграрному фонді є. Єдине , потрібно налагодити безперебійні поставки в регіони за угодами.

Зросли ціни і на Полтавщині – доповідає заступник голови ОДА Роман Товстий. А при тому, що на складах в області майже 172 тисячі тонн цукру, продукту полтавського виробництва у продажу немає. У міністра ж Роман Товстий поцікавився, коли та за якою ціною Полтавщина отримає борошно із Аграрного фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІV етап V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Проте відповіді із конкретними цифрами полтавці не отримали.

Тож все вказує на те, що підвищення цін не уникнути, констатує голова ОДА Валерій Головко. Хлібопекарі пояснюють, що уже працюють на збиток. Та й кількість борошна у них обмежена.

Тож хліб може подорожчати в межах 30 відсотків, говорить Олександр Козуб. Підтверджують це і інші колеги.

Також Валерій Головко звернув увагу представників великих роздрібних мереж на ціни на основні продукти харчування – щоб не було їх завищення голова ОДА підпише лист до Кабміну про зняття мораторію на перевірки.

Схожі матеріали:
👁 972
Категорія: Актуально
Теги: ціни, Полтавщина, хліб




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ