Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.04.2020

Поліція більше не вестиме роз’яснювальну роботу з порушниками карантину, а буде їх штрафувати


Порушників карантину тпер будуть штрафувати


Вихідними правоохоронці вже почали патрулювати лісопаркові зони. Чимало жителів Полтави, не зважаючи на карантинні заходи, вийшли на пікніки й цим наражають себе та інших на небезпеку підхопити коронавірус. Однак поліція не вдавалася до радикальних дій, а обходилася лише роз’яснювальною роботою. Про це сказав на брифінгу начальник ГУНП в Полтавській області Іван Вигівський.


Порушників карантину тпер будуть штрафувати
 
 
«Щоб одразу не вживати радикальних дій, адже штрафи чималі - від 17 000 до 34 000 грн - поліцейські проводили роз’яснювальну роботу з населенням. Люди з розумінням ставляться до ситуації. Так, суми штрафів значні, але відсьогодні будуть жорстко присікати всіх порушників карантину. Якщо в лісопарковій зоні смажитимуть шашлики, є норма закону щодо адмінвідповідальності. Будуть вжиті всі заходи, складатимуть протокол, який скерують до суду. Суд встановлюватиме міру покарання. Якщо буде встановлено, що хтось був інфікований і заразив інших, то особа буде притягнута до кримінальної відповідальності, а саме позбавлення волі до 5 років», – сказав Іван Вигівський.

Нині цілодобово нацгвардійці та правоохоронці патрулюють вулиці. Крім цього, діє 30 мобільних груп, які слідкують за дотриманням карантинних обмежень. До патрулювань залучатимуть і громадські формування. Іван Вигівський додав, що з 6 квітня забороняється перебувати на вулиці без документів. Всіх, у кого не буде при собі документів, доставлятимуть у відділок для встановлення особи. Він додав, що штрафи чекають і тих, хто повернувся з-за кордону і не самоізолюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині за добу зафіксували 2 нові випадки COVID-19

 Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив, що відсьогодні починають діяти нові обмежувальні заходи на період карантину. Варто всім залишатися вдома і обмежити перебування на вулиці.
 
«Досить багато людей ще знаходяться на вулиці. І більшість із них без поважних причин. Карантин – це не відпочинок. Усі повинні перебувати вдома. Риболовля – не перший необхідний захід, куди потрібно їхати. Крім того, з першого квітня діє нерестова заборона на вилов риби», – сказав Олег Синєгубов.


Схожі матеріали:
👁 729
Категорія: Актуально
Теги: коронавірус, Порушники карантину, Карантин, штраф




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ