Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.09.2016

Поліція радить: як убезпечити себе від шахраїв, так званих «соцпрацівників»


Лідери шахрайських вигадок - «представники соціальних служб»


Поліція радить: як убезпечити себе від шахраїв, так званих «соцпрацівників»Лідери шахрайських вигадок - «представники соціальних служб», які то дотації розносять, то гроші обмінюють за реформою, то ліки майже безкоштовно віддають.

Після того, як вони йдуть, пенсіонерам тільки і залишається, що гірко нарікати на шахраїв, до рук яких «прилипли» кровні заощадження.

Правда, пройдисвіти інколи залишають про себе на згадку сувенірні купюри, отримані в обмін на справжні.

Тому якщо незнайомці, постукавши в двері, просять у вас попити води або переповити дитину, не відкривайте, вашого милосердя вони не оцінять, а збитків нанесуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція радить: Як не стати жертвою грабіжника

Ось кілька порад, як не стати жертвою цього виду шахрайства:
- Будьте пильними, не впускайте в будинок незнайомих вам людей.

- Не відволікайтеся з ними на пусті розмови, адже, управляючи вашою увагою, вони в цей час спустошують ваше житло.

- Вимагайте надання посвідчення соціального співробітника і обов'язково перевірте їх дані у відділі кадрів названої організації по телефону.

- Не зберігаєте великі суми грошей в досяжних місцях (шафах, тумбочках, під матрацами).

- Не відкривайте двері незнайомим людям, ким би вони не представлялися: слюсарем, сантехніком, водопровідником, співробітником соціальної служби. Навіть якщо незнайомець ввічливий і називає вас по - батькові, обов'язково зателефонуйте у відповідну службу і поцікавтеся, чи працює там такий співробітник, дізнайтеся його посаду.
У випадку ж надходженням вам яких-небудь вищеназваних пропозицій від «соціальних працівників», негайно повідомляйте в поліцію за номером «102».

Черговий раз поліція звертається до літніх громадян із закликом ні в якому випадку не довіряти стороннім людям, не розповідати подробиці про свою родину й не відкривати двері незнайомцям. Для того, щоб уникнути зайвих неприємностей, матеріальних втрат, а також розладу здоров'я, необхідно запам'ятати прості правила обережності.

Насамперед, рекомендується зробити для себе список всіх екстрених телефонів, вписати туди номери поліції, пенсійного фонду, газової, соціальної, медичної служби, а також телефон лікаря, дільничного інспектора, майстра ЖЕДу. Такий список краще зберігати на видному місці, тоді ви зможете швидко набрати потрібний номер і з'ясувати необхідну інформацію або звернутися за допомогою.

Не зашкодить поспілкуватися із сусідами, щоб вони змогли прийти на допомогу у випадку появи незнайомців у під'їзді чи на порозі квартири.

Якщо щось викликає сумнів, знайдіть спосіб порадитися із близькими людьми, не варто приймати не обдумані рішення. І нехай основним правилом вашого життя стане обережність!

Велике прохання до молодого покоління – візьміть на себе частину турбот по забезпеченню безпеки літніх батьків, родичів. Частіше їм дзвонить, відвідуйте, будьте в курсі всіх їх справ. Укріпить вікна, двері, де вони живуть. Поясніть, як небезпечно пускати в будинок сторонніх. Навчіть їх вимагати у представників влади, що прийшли до вас, документи, номери робочих телефонів, за якими бажано відразу передзвонити і дізнатися про мету візиту. Таке скрупульозне відношення до відвідувачів, швидше за все, відлякає шахраїв.
 
Гребінківський відділ поліції


Схожі матеріали:
👁 979
Категорія: Прес-реліз
Теги: шахрай, соцпрацівник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ