Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.02.2016

Поліція застерігає: псевдополіцейські шантажують жертв кримінальною відповідальністю


Названий різновид шахрайства передбачає телефонний дзвінок псевдополіцейського


Поліція застерігає: псевдополіцейські шантажують жертв кримінальною відповідальністюНазваний різновид шахрайства передбачає телефонний дзвінок псевдо поліцейського.

Невідомий телефонує пізно ввечері або зранку, як правило на стаціонарний або мобільний телефон, і намагається переконати жертву в тому, що її близького родича затримано за скоєння того чи іншого виду кримінального правопорушення.

Шахраї зазвичай лякають кримінальною відповідальністю за збереження наркотичних засобів та порушення правил дорожнього руху з тяжкими наслідками. Рідше вигадують певну надзвичайну ситуацію.

За скасування «кримінальної статті» псевдоправоохоронці вимагають хабара, вказуючи реквізити банківського рахунку або електронного гаманця. У деяких випадках злочинці використовують «таксистів» (своїх пособників). У визначений час спільник під’їжджає за адресою проживання жертви, де остання передає грошові кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефонні шахраї використовують у своїх махінаціях таксистів

Яких правил слід дотримуватися, якщо ви отримали схоже повідомлення:
•   негайно зв’язатися з родичем (знайомим) телефоном або в інший прийнятний спосіб, аби перевірити почуту інформацію про надзвичайну подію, учасником якої міг бути родич (знайомий);

•   уникати необдуманих дій і негайно зателефонувати в поліцію: 102 або за телефонами «гарячої лінії» ГУ Національної поліції в Полтавській області (0532)517-757, 562-233, чи зверніться до найближчого територіального органу.
Якщо кошти були перераховані відповідно до вимог шахраїв, необхідно зберегти історію дзвінків «шахрая» і чеки з результатами трансакції. Така необхідність викликана наявністю прикладів, коли потерпілі не фіксують номери картрахунків, на який були перераховані кошти.
За матеріалами кримінальної поліції
ГУНП в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 880
Категорія: Актуально
Теги: телефон, шахраї, псевдо поліцейські




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ