Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.11.2019

Полтавчанин виграв суд проти УЖКГ за пошкоджене із-за поганої дороги авто


13 тисяч гривен матеріальної компенсації і 5 тисяч відшкодування морального збитку за ушкодження транспортного засобу


43-річний полтавчанин, інвалід ІІ групи, Олег Бут виграв в Апеляційному суді Полтавської області справу проти управління ЖКГ міськвиконкому.

Як повідомляють ФАКТИ, згідно з рішенням суду, Полтавський міськвиконком зобов'язаний виплатити йому близько 13 тисяч гривен матеріальної компенсації і 5 тисяч відшкодування морального збитку за ушкодження транспортного засобу внаслідок незадовільного змісту автодоріг.


Полтавчанин виграв за пошкоджене із-за поганої дороги авто
 

Судова тяганина тривала майже два роки

"Увечері 18 грудня 2017 року дорогою додому на ділянці траси міжнародного значення Київ - Харків, яка проходить через Полтаву, я в'їхав в калюжу. Виявилось, що під нею знаходилася яма завдовжки 2,4 метри, 1,5 метра шириною і глибиною 13 сантиметрів з краями, що різко обриваються. В результаті я пошкодив переднє ліве колесо своєї Toyota. Може, мені було б не так образливо, якби я не поміняв за три дні до цього увесь комплект коліс, що обійшлося більш ніж в 12 тисяч гривен.

Тому я вирішив домагатися відшкодування збитку від балансоутримувача ділянки дороги"
, - розповів Олег Бут.

Що спочатку потерпів належало довести в суді, хто насправді несе відповідальність за ремонт асфальтового покриття і зміст дороги у безпечному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Лубенщині поліція встановлює обставини ДТП, в якій автомобіль травмував пішохода

Другий позов Олег Бут подав на відшкодування морального і матеріального збитку. Суд першої інстанції задовольнив його частково, значно зменшивши суму витрат на проведення товарознавської експертизи і на послуги адвоката. Відповідач не погодився з таким рішенням і звернувся в апеляційну інстанцію.
 
"Виграш судового процесу у міської влади за фактом ушкодження транспортного засобу внаслідок неналежного змісту доріг є прецедентом, в усякому разі для Полтави. Це повинно мотивувати інших автомобілістів, що потрапили в подібні ситуації, домагатися виплати матеріальної і моральної компенсації від балансоутримувача доріг", - відмітив адвокат Олега Буту Олександр Кузь.


Схожі матеріали:
👁 801
Категорія: Актуально
Теги: Суд, дорога, авто, пошкоджене авто




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ