Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.02.2019

Полтавців, хворих на туберкульоз, лікуватимуть інноваційними ліками


Україна належить до країн, де кількість хворих на мультирезистентний туберкульоз є однією з найбільших у світі


Полтавців, хворих на туберкульоз, лікуватимуть інноваційними лікамиМешканці Полтавщини, які хворіють на туберкульоз, отримали надію. В Україні вперше зареєстрували інноваційні ліки проти цієї страшної недуги.

Йдеться про новітній препарат Деламанід для пацієнтів з розширеною резистентністю до протитуберкульозних препаратів. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.
 
В Україні вперше зареєстровано сучасний протитуберкульозний препарат Деламанід (Deltyba). Він критично важливий для комплексного лікування туберкульозу із розширеною резистентністю. За даними 2015 року, результати лікування пацієнтів із розширеною резистентністю до протитуберкульозних препаратів в Україні не перевершили 36,7%”, - йдеться у повідомленні.

Експерти наголошують, що Деламанід має кілька переваг над іншими протитуберкульозними засобами. Зокрема, він абсолютно безпечний для пацієнтів з ВІЛ-інфекцією, які отримують антиретровірусну терапію, та дітей із шести років. Також препарат не має перехресної стійкості з будь-яким іншим протитуберкульозним препаратом, а ще може застосовуватися для профілактичного лікування ТБ у контактних із хворим на лікарсько-стійкий туберкульоз із стійкістю до протитуберкульозних препаратів групи фторхінолонів.

Вже відомо, що за бюджетні кошти у рамках державних закупівель планується закупити близько 2 500 курсів Деламаніду.
 
Крім того, ЦГЗ подав запит від країни на отримання безкоштовної донаційної програми Агентства США з міжнародного розвитку на 3 268 курсів бедаквіліну. Це означає додаткові шанси для одужання пацієнтів. У масштабах країни в цивільному секторі бедаквілін стане доступний вже найближчим часом”, - зазначили у ЦГЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вагітність після 35: кілька порад

Тим часом ВООЗ повідомляє, що Україна належить до країн, де кількість хворих на мультирезистентний туберкульоз є однією з найбільших у світі. Крім того, Україна ввійшла до п’ятірки держав із найвищою кількістю зареєстрованих випадків ТБ із розширеною резистентністю - 1 097 випадків у 2017 р.

Також, за висновками експертів, Україна має найгірші в Європі показники щодо лікування туберкульозу. У нашій країні виліковуються лише 71% нових випадків та 38,6% випадків мультирезистентного туберкульозу. Щодругого пацієнта з мультирезистентним туберкульозом не вдається вилікувати.

Схожі матеріали:
👁 594
Категорія: Актуально
Теги: Деламанід, Туберкульоз, здоров’я




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ