Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.08.2015

Полтавщина готова приймати гостей Сорочинського ярмарку


Ярмарок проходитиме під гаслом «Україні — велика родина»


Полтавщина готова приймати гостей Сорочинського ярмаркуГолова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко провів виїзну нараду в селі Великі Сорочинці Миргородського району. На неї запросили усі служби та відомства, які відповідають за підготовку та проведення цьогорічного Національного Сорочинського ярмарку.

Як зауважив очільник області, другий рік поспіль ярмарок проходитиме в доволі непростих умовах, зважаючи на російську агресію, що триває на сході України. Тому найголовніше на велелюдному торжищі — забезпечення безпрецедентних заходів безпеки для учасників та гостей ярмарку. Тут будуть задіяні сили правоохоронних органів як Миргородського району, так і навколишніх регіонів. Наступний тиждень буде «гарячим» для працівників МВС, ДАІ, ДСНС, СБУ, кінологічної служби.

За словами правоохоронців, ярмаркову територію буде взято у своєрідне кільце безпеки. Автівки учасників та відвідувачів ярмарку ретельно перевірятимуть на постах кількох кордонів безпеки. Тому полтавців та гостей краю просять поставитися з розумінням до таких перевірок — вони задля безпеки. Окрім того, на території ярмарку вже встановлено додаткові камери відеоспостереження, які виведено на пульт чергового. Як прокоментував Валерій Головко, правоохоронці працюватимуть так, щоб відвідувачі ярмарку почувалися комфортно й безпечно, проте стражі порядку залишатимуться непомітними й не заважатимуть гостям ярмарку відпочивати.

Ще один кордон у Великих Сорочинцях встановить ветсанслужба, щоб у заклади громадського харчування не потрапила свинина сумнівної якості. За словами головного ветеринарного лікаря області Сергія Аранчія, зараз на карантині знаходиться лише один населений пункт у Пирятинському районі, де виявили свиней, заражених вірусом «африканської чуми». У решті районів ситуація благополучна, тож полтавську свинину можна їсти без страху. І на ярмарку шашлики готуватимуть виключно із полтавського м’яса.

Шляховики пообіцяли до кінця тижня відремонтувати дороги на чотирьох основних напрямках, що ведуть до Великих Сорочинців. Окрім того, до кінця тижня стане відомо, чи приїдуть перші особи на ярмарок. Офіційні запрошення від голови ОДА отримали Президент, Прем’єр-міністр, Голова Верховної Ради України, міністри Уряду. Відомо, що у день відкриття на Полтавщину прибуде чималий дипломатичний «десант». Серед них, зокрема, будуть посли держав, які ще жодного разу не відвідували Національний Сорочинський ярмарок, — наприклад, посли Великобританії та Австрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Лубенщині неповнолітній незаконно заволодів мопедом

Ярмарок проходитиме під гаслом «Україні — велика родина». Пишних торжеств, феєрверків та дискотек до світанку не буде. Натомість буде патріотичне фольклорне свято, яке ставить на меті об’єднати всю країну. Знаково, що цього року у Великі Сорочинці приїде рекордна кількість самодіяльних творчих колективів зі всіх куточків України — аж 147. З них, зокрема, 9 — з українського Донбасу та три з Луганської області. На урочистостях з нагоди відкриття ярмарку саме донецькі та луганські артисти першими почнуть виконувати «Молитву за Україну», до якої приєднаються співаки зі всієї України.

«У форматі протидії російській агресії, яка має місце на сході країни, маємо продемонструвати, що ми можемо і воювати, мужньо захищаючи кордони своєї держави, і на території мирної України забезпечити спокій українців. Тим більше, що в мирному житті нам є чим пишатися», — прокоментував Валерій Головко.

Схожі матеріали:
👁 953
Категорія: Актуально
Теги: сороченський ярмарок, ворона, ярмарок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ