Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.03.2016

Полтавщина отримає 41 мільйон доларів від Світового банку на боротьбу з артеріальною гіпертензією


Полтавська область є лідером у реформуванні галузі охорони здоров’я в Україні


Полтавщина отримає 41 мільйон доларів від Світового банку на боротьбу з артеріальною гіпертензієюПолтавська область є лідером у реформуванні галузі охорони здоров’я в Україні. Саме тому левову частку коштів, які Світовий банк виділяє для України у рамках підтримки проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», отримає саме Полтавщина.

Про це сьогодні під час зустрічі з головою Полтавської ОДА Валерієм Головком повідомив  керівник програм Світового банку з питань охорони здоров’я, освіти, соціального захисту та вразливості внаслідок конфлікту в Білорусі, Молдові та Україні, Європі та Центральній Азії Фон Зао. Тобто із 215 мільйонів, на полтавську медицину витратять 41 мільйон доларів.

Ці кошти будуть витрачені у рамках реалізації субпроекту «Запровадження інноваційної моделі системи надання послуг хворим на гіпертонію у Полтавській області». Його метою є досягнення контролю за рівнем артеріального тиску жителів Полтавської області віком від 40 до 60 років, виявлення всіх випадків артеріальної гіпертензії на ранніх стадіях захворювання, проведення корекції факторів ризику та забезпечення немедикаментозним і медикаментозним лікуванням.

Субпроект впроваджується за рахунок коштів позики Світового банку в обсязі 41 млн дол. США та співфінансування за рахунок коштів бюджету в обсязі 4,1 млн дол. США. У реалізації проекту братимуть участь обласний клінічний кардіологічний диспансер, інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського, центральні міські та районні лікарні, Центри первинної медико-санітарної допомоги.

Ним передбачено проведення заходів для лікування та профілактики артеріальної гіпертензії. Для цього в області мають обстежити понад 500 тисяч мешканців у віці від 40 до 60 років з підвищеним артеріальним тиском. Будуть розроблені клінічні рекомендації для менеджменту артеріальної гіпертензії та Протокол лікування. Також один раз на рік проводитимуться вимірювання артеріального тиску для визначених осіб. Це буде здійснюватися шляхом планування та безпосереднього проведення вимірювання артеріального тиску на підприємствах та сімейними лікарями. Також передбачено формування електронного реєстру жителів області, які пройшли обстеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан правопорядку за добу (09 березня по 10 березня 2016 року)

— Субпроект дозволить створити в області умови для поліпшення профілактики захворювань серед населення області. Проектом передбачено: виявлення на первинному рівні надання медичної допомоги підвищеного артеріального тиску, що є першопричиною багатьох тяжких захворювань системи кровообігу; оптимізацію проведення обстежень на вторинному рівні надання стаціонарної медичної допомоги; удосконалення системи фінансового забезпечення та ефективного використання ресурсів; формування у населення відповідального ставлення до власного здоров’я та прагнення прикладати власні зусилля для збереження та зміцнення здоров’я; запровадження в галузі охорони здоров’я Полтавської області найсучасніших інформаційних систем, які є основною передумовою ефективної реалізації процесу управління, — прокоментував директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак.

Центральні міські та районні лікарні, Центри первинної медико-санітарної допомоги, а також електрофізіологічна лабораторія на базі Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру буде оснащено оновленим сертифікованим обладнанням робочих місць та програмним забезпеченням.

Також окремою складовою Субпроекту є інформаційно-освітні програми для пацієнтів. Для забезпечення цього процесу передбачено матеріально-технічне забезпечення діяльності Полтавського обласного Центру здоров’я, тренінгових центрів, обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики та центрального тренінгового центру.

Реалізація ж цього проекту забезпечить покращення медико-демографічної ситуації в області та ймовірного підвищення середньої очікуваної тривалості життя.

Схожі матеріали:
👁 1093
Категорія: Актуально
Теги: галузь, здоров’я, Полтавщина, охорона здоров’я




Всього коментарів: 1

0
1 girkij   (11.03.2016)
Які свідомі витрати на те, чого неможливо далі контролювати. А чи не краще ті виділенні кошти використати на заміну списаного і непридатного діагностичного і лікувального обладнання та інструментів, в тих же районних лікарнях області ?
Технічне оснащення лікарень донині знаходиться на рівні 80-х років, з тим же рівнем обслуговування, при відсутності договорів в ЛЗ зі страховими компаніями для можливості застрахованим особам скористатися своїми полюсами. Залізничну лікарню ліквідували, а там на обліку перебувало 3 500 людей із них 96% мають діючі страхові полюса які надалі в ЦРЛ на попередніх умовах використати не в змозі. Схоже що навколо навмисне створюють повний безлад і розмножують корупційні схеми.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ