Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.02.2021

Полтавщиною прокотилася хвиля шахрайств


З початку року на Полтавщині вже зареєстровано понад двісті повідомлень про шахрайство


З початку року на Полтавщині вже зареєстровано понад двісті повідомлень про шахрайство. П’ятдесят з них розкрито,- повідомляють у поліції області. Найбільше ошукують в Полтаві та Кременчуці. Один із останніх випадків стався з літньою кременчужанкою . До жінки зайшла особа, яка запропонувала зняти порчу , після цього гроші зникли.

Полтавщиною прокотилася хвиля шахрайств
 

Юрій Сулаєв, речник поліції Полтавщини:
 
- Є кілька випадків , що приходять нав’язуються себе , щоб їх впустили, щоб зняти порчу. Представляючись представниками комунальних служб приходять перевіряти лічильники, друге приходять представлятись представниками соцслужб , начебто, вивчити побутові умови . дати допомогу.

Часто шахраї вдаються і до обману щодо обміну грошей ,-розповідає Юрій Сулаєв. І зауважує: жодна банківська установа та соцслужба не відвідує мешканців удома, з метою обміну грошей, жодної реформи пов’язаної з заміною купюр на нові в державі немає.

Юрій Сулаєв, речник поліції Полтавщини:
 
- нав’язування людям того, що у державі грошова реформа і зараз змінюють старі купюри на нові , бо старі не будуть дійсні. Як правило, люди віддають свої заощадження, їм залишають або сувенірні купюри , які виготовлені десь на принтерах або пусті папірці в конвертах .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтаві чоловік гуляв містом із гранатою

Окрім цього існують і такі шахрайські комбінації : ваш родич потрапив в лікарню після ДТП та та вашу картку заблоковано.Поліціянти наголошують найвразливіша категорія, яка довіряє шахраям-літні люди.

Юрій Сулаєв, речник поліції Полтавщини:

- Щоб ні в якому разі, нікого літні люди не впускали до себе в помешкання без своїх родичів. Якщо це у сільській місцевості , то обов’язково запрошувати сусідів, можливо, голів територіальних громад, дільничних офіцерів поліції , поліцейських офіцерів громади. Якщо є найменша підозра, що це є шахрайство негайно телефонувати на номер 102 .

Поліціянти наголошують: у випадку найменшої підозри набирайте 102.
 


Схожі матеріали:
👁 397
Категорія: Актуально
Теги: Кременчук, шахрайство, полтава, обмін грошей




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ