Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.11.2016

Полтавські педагоги розробили модель сучасної школи, які скоро будуть з’являтися у регіоні


Створення опорних шкіл – одна зі складових реформи сучасної освіти


Полтавські педагоги розробили модель сучасної школи, які скоро будуть з’являтися у регіоніЕксперти Полтавського педагогічного університету імені В. Г. Короленка нарешті закінчили працювати над моделюю сучасної опорної школи, яка розроблялася спеціально для Полтавщини.

Презентувати модель група фахівців пообіцяла через два тижні, поки що ж ректор ПНПУ ім. Короленка Микола Степаненко розповів про фініш робіт, які велися протягом двох місяців на замовлення голови Полтавської ОДА Валерія Головка.

Очільник області заявив, що довірив розробку сучасної школи саме вчителям, які як ніхто інший знають, як зробити сучасне середовище для комфортного та високоякісного навчання.

«Це має бути зовсім інший освітній заклад за атмосферою, школа, яка дає високий рівень знань. Зовсім інша за оформленням, не сіра й нецікава, а той заклад, де дитина із задоволенням проводить увесь день і хоче туди знову повернутися наступного ранку», - сказав Головко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська гімназія: Козацькі забави

Микола Степаненко у свою чергу прозвітувався, що особлива увага при створенні моделі опорної школи відводилася підвищенню якості освіти. Він сказав, що результати ЗНО у сільський школах останні 5 років досить низькі, і це треба змінювати. Розробляючи достойне матеріальне забезпечення – обладнані сучасні класи, запровадження технологій, а також комфортні побутові умови, треба не забувати, що якість освіти багато в чому залежить від професійності вчителів та їх особистого саморозвитку.

Нагадаємо, створення опорних шкіл – одна зі складових реформи сучасної освіти. Це сучасні навчальні заклади, які мають обладнані усім необхідним класи фізики, хімії, біології та ін., сучасний ремонт, матеріально-технічне забезпечення. Також наголошується, що ці школи повинні бути теплі та енергоефективні.
 
ЕнергоЛайф.інфо


Схожі матеріали:
👁 748
Категорія: Шкільний екран
Теги: опорна школа, Полтавщина, школа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ