Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.04.2017

Порядок призначення державних допомог, право на які визначається в залежності від розміру доходу сім'ї


Серед різних видів державних соціальних гарантій, є соціальні виплати


Порядок призначення державних допомог, право на які визначається в залежності від розміру доходу сім'їСеред різних видів державних соціальних гарантій, що призначають органи соціального захисту населення, є соціальні виплати, які призначаються залежно від середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

До таких належать допомога одиноким матерям, тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям, грошова допомога на догляд особам, які проживають разом з інвалідом - І чи II групи внаслідок психічного розладу, державна . соціальна допомога особам, що не мають права на пенсію.

Порядок призначення допомоги одиноким матерям ' розглянемо детальніше. Відповідно до ст.18-3 Закону Україну "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" допомога одинокій матері надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму, встановленого для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців до місяця звернення. При цьому допомога призначається з місяця звернення терміном на 6 місяців.

Наприклад, одинока мати проживає з дитиною 2014 року народження, здійснює догляд за нею та одержує допомогу при народженні дитини, допомогу одинокої матері та державну соціальну допомогу малозабезпеченої сім'ї.

При зверненні за призначенням допомоги одинокої матері на новий шестимісячний термін в грудні 20 !о року до розрахунку доходу сім'ї включено одержані за попередн' шість місяців: допомогу при народженні дитини 5160 грн. (по 860 грн. за б місяців) та державну соціальну допомогу малозабезпеченої сімї'4020фн.(по 670 грн. за 6 місяців), що становить в загальній сумі 9180 грн.

Середньомісячний сукупний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу становить 765 грн. (9180 грн. поділено на 6 місяців і на 2 особи).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт інтересів: поняття, шляхи врегулювання та відповідальність

Розрахунок допомоги одинокої матері проведено наступним чином:

1355 грн. (100 % прожиткового мінімуму для дитини віком до 6-ти років) мінус 765 грн. (середньомісячний сукупний доход сім! в розрахунку на 1 особу), що становить 590 грн. Таким чином, з 01 грудня 2016 року по 31 травня 2017 року допомога буде виплачуватися в розмірі 590 фн.

При зростанні з 01 травня 2017 року прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років до 1426 грн. допомога за травень буде виплачена у розмірі 661 грн.

За інших умов, наприклад, одинока мати з дитиною 2012 року народження одержала заробітну плату 16800 фн. за останні 6 місяців перед зверненням. Середньомісячний сукупний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу становить 1400 фн. (16800 грн. поділено на 6 місяців і на 2 особи). В призначенні допомоги буде від мовлено, оскільки дохід сім'ї перевищив допустимий рівень, тобто 1355 грн.
 
Відділ комунікацій із засобами масової інформації
управління інформації Департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації.


Схожі матеріали:
👁 1161
Категорія: Соціальний захист
Теги: дохід, сім'я, соціальні виплати




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ