Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.04.2016

Порядок виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій


Порядок розроблений на виконання обласної Комплексної програми соціального захисту


Порядок виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км) на 2016 рік

Порядок виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій1. Цей Порядок визначає механізм виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км) за рахунок коштів обласного бюджету в разі неотримання пільг відповідно до статей 37,41 Закону України "Про автомобільний транспорт".

Порядок розроблений на виконання обласної Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки, затвердженої рішенням п'ятнадцятої сесії обласної ради шостого скликання від 28 лютого 2013 року (в редакції рішення третьої сесії обласної ради сьомого скликання від 29 січня 2016 року).

2. Право на одержання компенсації за проїзд автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км) за рахунок коштів обласного бюджету мають слідуючі пільгові категорії громадян:
- учасники бойових дій;

- нваліди війни;

- особи, які супроводжують інвалідів війни І групи;

- діти з багатодітних сімей;

- інваліди;

- особи, які супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи);

- батьки загиблих військовослужбовців;

- інваліди військової служби.
3. Компенсація надається шляхом проведення виплати вартості квитка (вартість проїзду автобусом, автостанційний збір та плата за послуги з попереднього продажу квитків (за наявності такої)) автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км) пільговим категоріям громадян визначених пунктом 2 Порядку за рахунок коштів обласного бюджету (не більше 40 поїздок на рік на міжміських внутрішньообласних маршрутах та не більше 10 поїздок на рік на міжміських міжобласних маршрутах).

4. Виплату компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільговим категоріям громадян на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км) здійснює Центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області.

5. Для виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільговим категоріям громадян на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км), за спрощеним порядком, пільговик звертається за місцем реєстрації до органів соціального захисту населення (територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), управління праці та соціального захисту населення) протягом 2016 року та подає проїзні документи на проїзд в автомобільному транспорті міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км) із зазначенням прізвища та ініціалів пільговика та номера посвідчення (проїзний квиток (фіскальний чек)).

6. В органах соціального захисту населення заповнюється заява про відшкодування вартості проїзду автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км) на підставі проїзного квитка, паспорту та пільгового посвідчення із зазначенням способу виплати. Дані, зазначені у заяві, перевіряються з оригіналами паспорту та пільгового посвідчення.

7. Управління праці та соціального захисту населення:
- у дводенний термін з дня надходження заяви від пільговика та необхідних документів приймає рішення та визначає суму, що підлягає відшкодуванню відповідно до вартості квитка та розміру пільг, передбачених чинним законодавством;

- готує списки та направляє скановані копії Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області.
8. Центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області:

- на підставі отриманих списків щомісячно до

5, 15, 25 числа проводить нарахування суми для відшкодування пільговику;
- на підставі нарахованих сум реєструє фінансові зобов'язання в органах Казначейської служби та готує заявку до Департаменту фінансів облдержадміністрації;

- виготовлені виплатні документи направляє на банківські установи (державне підприємство поштового зв'язку) для зарахування на вкладні рахунки пільговиків (виплати за місцем проживання пільговика).
9. Департамент фінансів облдержадміністрації перераховує кошти обласного бюджету в одноденний термін з дня надходження заявки до Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, який протягом наступного робочого дня фінансує Центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області.

10. Виплата компенсації проводиться через банківську установу або державне підприємство поштового зв'язку за місцем проживання пільговика.

11. Управління інфраструктури та туризму Полтавської обласної державної адміністрації забезпечує:

- видачу проїзного квитка (фіскального чека) із зазначенням прізвища та ініціалів пільговика, номера пільгового посвідчення для категорій громадян, визначених пунктом 2 Порядку;

За наданням компенсації за проїзд звертатися за адресою:

Управління праці та соціального захисту населення м.Гребінка, вул. Петровського,38
Козін Тетяна Анатоліївна, каб №1. або
Десятник Лариса Андріївна, каб. №8.


Схожі матеріали:
👁 1301
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: проїзд, компенсація, автомобільний транспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ