Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.07.2019

Послугами обласної служби зайнятості за 5 місяців скористалися більше 35 тисяч безробітних


Протягом п’яти місяців нинішнього року послугами обласної служби зайнятості скористалося 35,1 тисячі безробітних


Протягом п’яти місяців нинішнього року послугами обласної служби зайнятості скористалося 35,1 тисячі безробітних,  що на 4,8тисячі або 12,1 % менше, ніж за той же період 2018 року.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти січня-травня 2018 року на 1,9% до 5,7 тисячі. База вільних робочих місць збільшилась на 11%  до 39,4 тисячі вакансій.

Роботу отримали 22,4 тисячі людей

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 22,4 тисячі людей. У тому числі 10,3 тисячі осіб, або 45,9% працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

14 безробітних отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю (за січень-травень 2018 року – 13 осіб).

Роботу отримали 22,4 тисячі людей

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 507 безробітних (торік за такий самий період – 307 людей), з яких 177 осіб недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 330 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва.

8,1 тисячі бажаючих заробили на громадських і тимчасових роботах

Обласна служба зайнятості забезпечила тимчасову зайнятість 8,1 тисячі громадян.

Найпоширеніші види громадських робіт такі: екологічний захист навколишнього середовища, впорядкування місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни, інформування населення про субсидії, благоустрій, роботи із соціально-вразливими верствами населення.

Понад 5,5 тисячі безробітних проходили профнавчання

Для відповідності професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи сучасним вимогам роботодавців,  за направленням обласної служби зайнятості,5,5тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 2,8тисячібезробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальністю «медсестринство» отримали 119 осіб.

На обліку – 16, 2 тисячі безробітних

У регіональній службі зайнятості станом на 1 червня перебувало 16,2 тисячі безробітних. Із них 13,5тисячіосіб отримували допомогу по безробіттю.

За професійними групами серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю технологічного устаткування, складання обладнання та машин (близько 19 відсотків),представники найпростіших професій, працівники сфери торгівлі та послуг, а також держслужбовці, керівники, менеджери.

4,5 тисячі вакансій

 Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 червня поточного року, у порівнянні з відповідною датою минулого,  збільшилася на 2,9 % та становила 4,5тисячі одиниць.

У базі даних служби зайнятості також містилася інформація про 2,5 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.
Найбільшим попитом на ринку праці користуються кваліфіковані робітники з інструментом (25%), робітники з обслуговування та експлуатації устаткування та машин (близько 20%).
 
Інформація підготовлена відділом інформаційної роботи 
Полтавського обласного центру зайнятості. Тел.: 51-84-38.


Схожі матеріали:
👁 629
Категорія: Актуально
Теги: профнавчання, безробітні, служба зайнятості




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ