Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.01.2017

Працевлаштування має бути легальним


Учасники засідання взяли активну участь в обговоренні питань та напрацюванні пропозицій


Працевлаштування має бути легальним18 січня 2017 року за ініціативи Гребінківського районного центру зайнятості відбулася робоча нарада з соціальними партнерами, представниками роботодавців району та засобів масової інформації з питань зайнятості населення і співпраці.

Відкривши нараду, заступник директора центру зайнятості Т.Кліпаченко висвітлила результати проведеної роботи за 2016 рік та зупинилась на пріоритетних засадах реформування служби зайнятості у поточному році. Наголосила на необхідності розширення співпраці з місцевою владою, роботодавцями і партнерами та можливостях вчасно реагувати на виклики часу.

В ході обговорення робочих питань, заступник голови Гребінківської райдержадміністрації О.Князєв наголосив на активізації спільних зусиль задля привернення уваги до питань збереження та створення робочих місць, їхньої якості та безпеки, рівня заробітної плати та своєчасності її виплати в районі.

Продовжила роботу заходу заступник відділу надання соціальних послуг С. Попович, яка розповіла про важливість забезпечення прав застрахованих осіб на ринку праці, зазначивши, що роботодавці - основні соціальні партнери служби зайнятості. Надала інформацію присутнім щодо механізмів стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та впровадження електронних сервісів.

Прозвучали думки присутніх щодо великого навантаження на діяльність підприємств у зв'язку з підвищенням розміру мінімальної заробітної плати та ймовірність оптимізації чисельності працівників. Роз'яснення щодо дотримання норм трудового законодавства, недопущення переведення працівників на неповні ставки, вплив нововведень на діяльність підприємств надала головний державний інспектор управління держпраці в Полтавській області О.Москаленко.

Учасники засідання взяли активну участь в обговоренні питань та напрацюванні пропозицій.

На завершення зустрічі було розроблено рекомендації щодо подолання негативних тенденцій у сфері зайнятості населення, активізації ролі роботодавців у збереженні та створенні нових робочих місць. Зокрема, зійшлися на думці щодо переваг легального працевлаштування, необхідності індивідуального підходу до підбору претендентів на робочі місця, проведенні активної інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення та роботодавців про нові форми роботи та електронні нововведення.

Особливо потребують вирішення питання вивільнення працівників, нестачі нових робочих місць, безробіття серед молоді та значні обсяги нелегальної зайнятості.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 970
Категорія: Соціальний захист
Теги: роботодавці, нарада, співпраця, Князєв




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ