Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.06.2013

Права на ламінованій основі діятимуть безстроково, - ДАІ


Українцям, які отримали водійські посвідчення до 2011 року, не доведеться їх міняти


Права на ламінованій основі діятимуть безстроково, - ДАІ

Посвідчення до 2011 року, не доведеться їх міняти в ДАІ навіть через 50 років Водійські права, які були видані в період з 1993 по 2011 роки, будуть діяти безстроково.

Водійські права, які видавалися після 1993 року на ламінованій основі, пластикові першого зразка і пластикові, які видавалися до останнього часу, будуть діяти протягом того періоду часу, на який вони були видані. Тобто, якщо водійські права видані до 29 березня 2011 року, вони будуть діяти безстроково (в них не вказаний термін дії). Пластикові - будуть дійсні 50 років.

При обміні водійських посвідчень радянського зразка, водії не будуть перездавати іспити і водіння. Автолюбителям необхідно лише сплатити вартість бланка. У Києві - це 207 гривень, а в інших регіонах - 198 грн. Переоформлення водійських прав здійснюється не довше 5 днів.

Нові права є двох типів: з електронним чіпом і без нього - за бажанням водія. "На чіп будуть вносити додаткову інформацію за бажанням громадянина. Це домашня адреса, податковий номер, відбитки пальців і т.д.". Посвідчення із чіпом дорожче звичайних прав на 30-40 грн.

 Раніше Кабінет міністрів України своєю постановою N185 від 13 березня 2013 року  вніс зміни до законодавства щодо терміну дії посвідчення водія. Відтепер документи на право керування транспортними засобами категорій А, А1, В і В1, які були оформлені і видані після набрання чинності даної постанови, дійсні протягом двадцяти років з дати їх видачі. Решта категорії водійських посвідчень будуть дійсні протягом десяти років з моменту їх отримання.

Таким чином, 20 років будуть діяти наступні категорії прав: А1 - мопеди та моторолери, А - мотоцикли, В1 - квадроцикли, мотоцикли з боковим причепом та мотоколяски, В - легкові автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як замінити посвідчення водія зразка СРСР

Під десятирічне обмеження підпадають: С1 - вантажівки повною масою від 3 500 до 7 500 кг, С - вантажівки з дозволеною повною масою понад 7500 кг, D1 - автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, не перевищує 16, D - автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, перевищує 16, Т - трамваї.

Заміна посвідчень по закінченню терміну їх дії не передбачає повторної здачі іспитів з Правил дорожнього руху та водінню в ДАІ. Документи, видані до набуття чинності цієї постанови, діють протягом строку, на який вони були видані.

Нагадаємо, раніше в ДАІ повідомили автолюбителям, що водійські посвідчення радянського зразка потрібно замінити до кінця поточного року - термін їх дії закінчується 1 січня 2014 року.

Для заміни водійських посвідчень старого зразка їх власникам необхідно подати до реєстраційно-екзаменаційного підрозділу ДАІ пакет необхідних документів:
 - Паспорт або документ, що його замінює;

 - Дві кольорові фотографії розміром 3,5 х 4,5 см;

 - Екзаменаційну картку водія;

 - Медичну довідку встановленого зразка про придатність до керування транспортним засобом відповідної категорії;

 - Квитанцію про сплату коштів за бланкову продукцію та послуги Державтоінспекції.
Якщо у кого з водіїв загубилася екзаменаційна картка, це не стане проблемою при заміні прав. Просто слід принести документи. Кольорові фотографії 3,5 на 4,5. Паспорт, права та медичну довідку. Якщо знайдеться ще й екзаменаційна картка, варто захопити і її також. Якщо ні - нічого страшного.


Схожі матеріали:
👁 1372
Категорія: Актуально
Теги: мопеди, права, мотоцикли, Водійські права, село Літки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ